Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

Lijst Smolders Tilburg

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde Tilburg, 6 mei 2007

Schandalige reclamebelasting voor ondernemers op komst!

Niet alleen hardwerkende burgers worden steeds op slinkse wijze uitgeknepen als citroenen maar de ondernemers zijn ook een onuitputtelijke inkomstenbron voor de overheid dus ook voor de gemeente Tilburg? In het verleden heeft de overheid bewezen het geld daar te halen waar mensen ambitieus zijn en keihard werken zoals o.a. bij het Midden en Klein bedrijf (MKB) en haar werknemers. Afgelopen 10 jaar zien we het hier in Tilburg wederom gebeuren met de soap rondom de verlichting in de Heuvelstraat waar zelfs een kostbare stadsmanager voor is aangesteld? Alleen al van de kosten van die stadsmanager had er al mooie verlichting kunnen hangen! Het college gooit vele miljoenen over de balk en slaagt er vervolgens al 10 jaar niet in om voor 100.000 euro de binnenstad te voorzien van mooie verlichting!! Voor die idiote tegeltjes onder in een parkeergarage had de Tilburgse politiek wel maar liefst 600.000euro over en daarvoor zouden alle winkelcentra in Tilburg voorzien kunnen worden van exclusieve verlichting. Waar is die 600.000 euro dan nu wel gebleven als u nu al met deze onzalige reclamebelasting op de proppen durft te komen voor deze toch al veel geplaagde ondernemers? Het college van B&W had met enige fantasie op het idee kunnen komen om van de bestaande verlichting in de Heuvelstraat ook een KORT-project te maken met een schijntje van die 600.000euro! De 100.000 euro die men nu van de ondernemers wilt binnenhalen via deze walgelijke reclamebelasting, die natuurlijk structureel blijft, daar wordt weer een enorme bureaucratie en baantjes gecreëerd. Wij van de Lijst Smolders zitten niet op deze onzinnige banen en bureaucratie te wachten zoals u die als gemeente wel vaker creëert. De ondernemers die op of rondom de Cityring hun zaak exploiteren hebben het afgelopen jaar ondervonden dat hun omzetten fors zijn gedaald! Met de wetenschap dat dit nog zeker tot 2010 zo blijft is het een grote schande dat u op deze walgelijke en verwerpelijke wijze de ondernemers structureel weer een reclamebelasting op de mouw wilt gaan spelden!! U zou zich diep moeten schamen en volgens mij bent u zich er nog steeds niet van bewust dat er de komende jaren door uw wanbeleid ondernemers noodgedwongen zullen moeten stoppen of zelfs failliet kunnen gaan!!

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen op de volgende pagina:
1. Daar u deze ondernemers het ondernemen zowat onmogelijk maakt, in de periode van 2006 tot 2010, kunt u dan nog wel met droge ogen blijven beweren dat deze structurele reclamebelasting zowel moreel als fatsoenshalve niet verwerpelijk is??
2. Waar is die 600.000euro gebleven voor het project KORT, die bestemd was voor dat waanzinnige tegeltjesproject onder in de parkeergarage v/h Pieter Vreedeplein?
3. Bent u het met de LST eens dat het niet beter ware geweest om geen binnenstadsmanager aan te stellen en/of maar een heel klein deel (15%) van het bedrag van dat waanzinnige KORT project onder in de parkeergarage v/h Pieter Vreedeplein, wat door de LST gelukkig niet doorgaat, te besteden aan fatsoenlijke verlichting en andere faciliteiten in het winkelhart van Tilburg en met het geld wat u dan overhoudt zou u dan alle winkelcentra in de gemeente Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot kunnen voorzien van de meest luxe faciliteiten en verlichting?
4. Hoe wilt u deze schandelijke reclamebelasting afdwingen zonder een vorm van rechtsongelijkheid waar de rechter u zeker op zal toetsen?
5. Bent u zich er wel van bewust dat, door uw college, veel ondernemers grote omzetverliezen lijden dor de aanleg van de Cityring?
6. Als u deze maatregel ondanks alles toch doorvoert, welke wij als LST zeer zullen betreuren, bent u zich er dan wel van bewust dat deze draconisch maatregel meer zal kosten aan bureaucratie en onnodig gecreëerde baantjes, dan als men de binnenstad gewoon rechtstreeks zou faciliteren

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart

---- --