Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Beschonken Elstenaar aangehouden

Publicatiedatum: 6-5-2007 12:27:01

ELST - De Elster politie heeft zaterdagochtend vroeg op de A325 bij Elst een 47-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man werd rond half vier die ochtend op het terrein van een benzinestation aangetroffen na een melding van een verdachte situatie. Agenten kregen door het gedrag van de man de indruk dat hij had gedronken en namen hem mee naar het politiebureau. Daar weigerde de Elstenaar mee te werken aan een ademonderzoek, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man bleek bovendien nog te worden gezocht door de politieregio Gelderland-Zuid voor een andere zaak en is ingesloten.
(07-070734)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto kwijt na verkeersovertredingen en openstaande boetes
Publicatiedatum: 6-5-2007 12:26:09

ELST - Een 36-jarige Elstenaar is zaterdagavond zijn auto kwijt geraakt nadat bleek dat hij nog enkele boetes had openstaan. Politieagenten zagen de Elstenaar rond negen uur niet handsfree bellend over de Ernst Casimirstraat rijden. De man reed bovendien zonder gordel. Nadat hij voor beide verkeersovertredingen werd beboet bleek de Elstenaar ook nog twee oude verkeersboetes hebben openstaan. Aangezien de man die niet kon betalen werd zijn auto in afwachting van betaling meegenomen.
(07-071054)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dagvaarding na mishandeling Westervoorter

Publicatiedatum: 6-5-2007 12:25:19

WESTERVOORT - Een 36-jarige man uit Den Bosch heeft zaterdag van justitie een dagvaarding gekregen in verband met mishandeling van een 27-jarige Westervoorter. De Bosschenaar zou het slachtoffer vrijdagavond bij zijn woning hebben geslagen. Bij de schermutseling liep het slachtoffer naast enkele verwondingen ook een kapotte bril en gescheurde kleding op. Volgens het slachtoffer zou de Bosschenaar, die kennelijk bij de buren op bezoek was, aan de deur zijn verschenen. Meteen daarop zou hij de Westervoorter hebben vastgepakt en hebben geschopt en geslagen. Volgens het slachtoffer was daar geen enkele aanleiding toe geweest. De Bosschenaar, die onder invloed van alcohol was, verklaarde later dat hij bij het slachtoffer verhaal had willen halen nadat er onenigheid zou zijn geweest met de kinderen van het gezin waar hij op bezoek was. Justitie besloot de Bosschenaar te dagvaarden. De man is inmiddels op vrije voeten. (07-070641)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man vast na drugsvondst

Publicatiedatum: 6-5-2007 12:24:27

ZEVENAAR - De Zevenaarse politie heeft vrijdagavond een 21-jarige man uit de gemeente Rijnwaarden aangehouden wegens (hard)drugsbezit. Bij de man werd bij een controle op de Oud Zevenaarseweg een tiental wikkels poeder aangetroffen dat later cocaïne bleek te zijn. De Rijnwaardenaar is in verzekering gesteld. Politieagenten controleerden rond half twaalf op de Oud Zevenaarseweg een auto met twee inzittenden waaronder de man uit Rijnwaarden. Bij onderzoek werd in de kleding van de bestuurder 35 wikkels harddrugs aangetroffen. Bij de bijrijder werd niets aangetroffen. De Rijnwaardenaar moest mee naar het politiebureau en is voor nader onderzoek ingesloten. De politie vermoedt dat de man in drugs handelt. De cocaïne is in beslag genomen en zal worden vernietigd.
(07-070648)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053