Politie Drenthe

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Zondag

Assen, 06-05-2007

Met borrel op achter het stuur
ASSEN Een 28-jarige man uit Hooghalen raakte in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto in de sloot. Hij reed vanuit Assen over de Graswijk in de richting van Beilen. Vervolgens belandde hij met zijn auto in de sloot. De bestuurder bleef ongedeerd, maar blies op het bureau 940 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (BPS 07-137713)

ZUIDLAREN Agenten hebben zaterdagavond een 61-jarige vrouw uit s Gravenhage aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ze reed op de N34 in de richting van Gieten en viel op door haar rijgedrag. Op het bureau blies de vrouw 335 ugl. Ze kreeg een rijverbod en een bekeuring. (BPS 07-137671)

HOOGEVEEN Een 40-jarige man uit Sint Niklaas is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Grote Kerkstraat. De man blies 930 ugl. In overleg met Justitie werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-137733)

ELIM Een 40-jarige man uit Elim werd zaterdagavond aan de Marten Kuilerweg staande gehouden. Hij viel op doordat hij bij het zien van de politie zijn auto keerde en weg wilde rijden. De man had zijn twee kinderen op de achterbank zitten. Hij blies op het bureau 245 ugl. (BPS 07-137636)

Motorrijder onder uit

ASSEN Een 22-jarige motorrijder raakte zaterdagmorgen op de Haar licht gewond. Net voor de bocht naar links, ging hij onderuit. Hij gleed tussen twee bomen door en belandde in een droge sloot. De Assenaar is ter controle naar het ziekenhuis in Assen gebracht. (BPS 07-137554)

Bromfietser gewond

NIEUW RODEN Een 17-jarige bromfietser uit Zevenhuizen raakte zaterdagmiddag gewond na een aanrijding op de Zevenhuiserweg. Een 43-jarige vrouw uit Nieuw Roden reed op diezelfde weg en wilde de oprit oprijden met auto en aanhangwagen. De bestuurster zag de bromfietser over het hoofd met een botsing als gevolg. De bromfietser raakte gewond aan zijn arm en schouder en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De bromfiets is totaal vernield. (BPS 07-137613)

Motorrijder kort buiten bewustzijn

HOOGHALEN Een 44-jarige motorrijder uit Hoogeveen raakt zaterdagavond korte tijd buiten bewustzijn na een ongeval op de A28. Hij reed op de rechterweghelft in de richting van Beilen en wilde gaan inhalen. Hij raakt daarbij een 42-jarige motorrijdster uit Hoogeveen die naast hem reed. De man uit Hoogeveen ging onderuit. Hij is mogelijk met schedelletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. (BPS 07-137642)

Snorfietser onder invloed

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige snorfietser aangehouden aan de Rembrandstraat. De jongeman stond bij een vijver naast zijn snorfiets te plassen. De jongeman was onderweg naar Koekange en verklaarde op de snorfiets te hebben gereden. Omdat hij naar alcohol rook, is een blaastest afgenomen. Hij blies 580 ugl. en kreeg een boete van 190,-. Zijn snorfiets werd meegenomen naar het bureau. (BPS 07-137734)

Aangifte van diefstal auto

EMMEN Een 65-jarige man uit Emmen deed zondag aangifte van diefstal van zijn auto. De Opel Combo stond in een schuur aan de Westenesscherstraat. Mogelijk lagen de sleutels nog in de auto, samen met een aantal containers en andere spullen. (BPS 07-137770)

Politie houdt twee mannen aan

HOOGEVEEN De politie kreeg zaterdagavond een melding van een getuige die twee mannen had gezien in de Veenluydenstraat die zich verdacht gedroegen. Ter plaatse hebben agenten de mannen aangesproken en gevraagd naar hun identiteitsbewijs. Eén van hen had geen id-bewijs bij zich. Bij fouillering troffen de agenten inbrekerswerktuig aan en een wapenstok. Beide mannen van 21 jaar uit Meppel zijn ingesloten op het bureau voor verhoor.
(BPS 07-137689)

Burgers dragen inbreker over aan politie

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 41-jarige man uit Assen aangehouden aan de Sluisstraat. De man wordt verdacht van een inbraak in een pand aan de Sluisstraat. Hij zou een laptop hebben gestolen. Twee getuigen hebben de man overmeesterd en in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-137679)

Politie onderzoekt inbraak bij bedrijf

VRIES In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een bedrijf aan de Sportlaan. Uit het pand is onder meer de kluis ontvreemd. De schade is nog onbekend. Mensen die meer weten over de diefstal worden gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-137521)

Winkeldief aangehouden

EMMEN Een 12-jarige jongen uit Emmen is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen zou vier pakjes sigaretten hebben gestolen uit een supermarkt aan de Statenweg. Tegen de winkeldief is verbaal opgemaakt. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. (BPS 07-137582)

Jongens aangehouden wegens diefstal bromfiets

EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige en een 18-jarige jongen uit Emmen aangehouden. Een 41-jarige vrouw uit Emmen belde dat ze aan de Ravelijn bij haat gestolen bromfiets stond. De jongens hadden de bromfiets uit elkaar gehaald om er een minibike van te maken. De jongens zijn aangehouden. Zij verklaarden op het bureau de bromfiets voor weinig geld te hebben gekocht. Hun betrokkenheid bij de diefstal van de bromfiets wordt onderzocht. (BPS 07-137637)

Jongeren aangehouden op verdenking van brandstichting

ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige en drie 17-jarige jongens uit Assen aangehouden aan de Nobellaan. De jongens werden verdacht van vernieling en brandstichting. Een getuige zag dat de jongens kleding hadden aangestoken (uit de verzamelcontainers) bij een supermarkt aan de Nobellaan. Mogelijk hebben ze ook winkelkarretjes vernield. De jongens zijn verhoord en met een bekeuring weer naar huis gestuurd. (BPS 07-137722)

Jongen smijt met fiets

ASSEN Een 23-jarige jongen uit Assen gooide in de nacht van zaterdag op zondag een fiets op straat. Hij kreeg een bekeuring wegens vernieling. (BPS 07-137724)

Bekeuring voor diefstal verkeersbord

ASSEN Een 20-jarige jongen fietste in de nacht van zaterdag op zondag op de Nobellaan in de armen van de politie. De agenten hadden zojuist vier jongeren aangehouden voor een brandstichting op de Nobellaan. De 20-jarige Assenaar fietste met een verkeersbord onder zijn armen. De jongeman verzette zich bij zijn aanhouding. Na verhoor is hij heengezonden met een boete. (BPS 07-137726)

Drie jongens krijgen boete wegens baldadigheid

KLAZIENAVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens van 18, 19 en 21 jaar oud uit respectievelijk Zwartemeer, Erica en Nieuw Dordrecht aangehouden wegens baldadigheid. De jongens gooiden een stoel naar een politiebus die geparkeerd stond aan de Langestraat. De drie gingen er vandoor, maar konden kort daarna worden aangehouden. (BPS 07-137731)

Graffitispuiters aangehouden

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee 16-jarige jongens uit Hoogeveen aangehouden aan het Haagje op verdenking van het spuiten van graffiti. Ze zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-137723)

Jongens spelen met vuur: garagebox in brand

GIETEN Zaterdagavond is een garagebox aan de Dobbenwal uitgebrand. Niemand raakte gewond. Al snel bleek dat een zoontje van de huurder van de box samen met een vriendje met vuur te hebben gespeeld. De 7-jarige en 10-jarige jongens uit Gieten hebben nog geprobeerd het vuurt te blussen, maar dat mocht niet meer baten. Ook de garagebox ernaast raakte behoorlijke beschadigd. (BPS 07-137650)

Bon voor het verbranden van afval

ELIM Een 52-jarige man uit Elim is zondagmorgen bekeurd wegens het verbranden van afval. De man was op een stuk bouwland aan de Pieterswijk afval aan het verbranden.
(BPS 07-137768)

Politie controleert in het verkeer

ZUIDWOLDE Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten zaterdagmiddag aan de Oosterweg van 24 bestuurders blaastesten afgenomen. Een 19-jarige beginnende bestuurder uit Alteveer blies 165 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal. Een andere bestuurder kreeg een bekeuring wegens het rijden zonder gordel. (BPS 07-137619)

Valse melding

HOLLANDSCHEVELD Een 6-jarige jongetje uit Hollandscheveld deed zaterdagmiddag een valse melding bij de politie. Tijdens een kaart spelletje had de jongen van een vriendje verloren. De jongen ging naar zijn moeder en zei dat hij gepest werd. Zijn moeder had daarop gezegd dat hij de politie maar moest bellen. Dat nam hij iets te letterlijk. De agenten die polshoogte kwam nemen op het adres hebben moeder en zoon aangesproken op het feit dat ze een valse melding hebben gedaan. (BPS 07-137568)

Met 199 km/uur over de A28
PESSE Het rijbewijs van een 20-jarige man uit Eastermar is zaterdagmiddag ingevorderd. De man reed met een snelheid van 199 km/uur over de A28. Na correctie is dit 193 km/uur. (BPS 07-137781)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.