Politie Gelderland-Midden

Toezicht en handhaving bevrijdingsfeesten: 14 aanhoudingen
Publicatiedatum: 6-5-2007 13:51:59

WAGENINGEN - De Wageningse politie heeft tijdens toezicht en handhaving rondom de bevrijdingsfeesten in totaal veertien aanhoudingen verricht. Vernielingen, baldadigheid, vechtpartijtjes en belediging van agenten waren in de meeste gevallen de aanleiding tot politieoptreden. Ernstige incidenten hebben zich niet voorgedaan.

De eerste vijf verdachten werden in de loop van de avond aangehouden. Een 44-jarige vrouw uit Ede werd moest mee omdat ze zich tijdens het defilé op de Bergstraat zich niet aan de aanwijzingen van de politie hield. De vrouw kreeg daarvoor van justitie een boete van 110 euro. Op de Riemsdijkstraat werd rond half negen een 24-jarige Wageninger aangehouden. De man was vanwege zijn beschonken toestand aangesproken op zijn gedrag en werd gevorderd weg te gaan. De man gaf vervolgens een valse naam op en beledigde de agenten. Na een schermutseling tussen twee mannen op de Kapelstraat omstreeks tien uur werd een 48-jarige man uit Lunteren opgepakt. De man wordt verdacht van mishandeling van een 17-jarige Wageninger en bleek ook nog een mes, een boksbeugel en een wikkel cocaïne op zak te hebben. Een 34-jarige Renkumer werd even voor elf uur aangehouden nadat hij op de Riemsdijkstraat een ruit zou hebben ingeslagen. De man bleek ook hennep en amfetamine bij zich te hebben. Volgens zijn zeggen had hij uit boosheid de ruit ingeslagen omdat hij eerder door een ander met een bierfles op het hoofd zou zijn geslagen. De Renkumer was daarbij lichtgewond geraakt. Voor dat laatste feit werd kort daarna op de Hoogstraat een 26-jarige man uit Rhenen als verdachte aangehouden.

Schennis
Op de Markt werd omstreeks half één een 33-jarige man uit Renkum aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn ex-vrouw hebben geslagen in een café. Rond één uur werden een 26-jarige Heterenaar en een 19-jarige jongen uit Heelsum aangehouden. De twee waren voor het politiebureau aan de Rustenburg slaags geraakt. De Heterenaar zou de Heelsumer daarbij met een bromfietsslot te lijf zijn gegaan. Een half uur later werd op het Salverdaplein een 39-jarige man uit Zwolle aangehouden wegens mishandeling. Hij zou een medewerker van het bevrijdingsfestival hebben mishandeld. Even voor twee uur werd op de Markt een 25-jarige Wageninger aangehouden wegens schennis. De man zou ten overstaan van publiek zijn ontblote geslachtsdeel hebben vertoond. Bovendien presteerde de Wageninger het om tegen een geparkeerde politieauto te urineren, waarbij hij op heterdaad werd betrapt.

Caféruzie
Op de Hoogstraat werd rond kwart voor drie een 26-jarige Arnhemmer aangehouden wegens belediging. De man zou op agenten hebben gescholden toen ze hulp verleenden aan ambulancepersoneel. Bij een caféruzie op de Markt werden omstreeks kwart voor drie een 25-jarige man uit Zeist en een 36-jarige Wageninger aangehouden. De twee zouden ruzie hebben gemaakt met barpersoneel, waarbij de Zeistenaar geprobeerd zou hebben een barmedewerker te slaan met een barkruk. Toen de man door barpersoneel werd vastgepakt zou de Wageninger geprobeerd hebben de Zeistenaar te ontzetten waarbij ook klappen zouden zijn gevallen. Een 23-jarige Wageninger werd rond kwart over vier aangehouden wegens belediging van agenten toen die wilden optreden tegen geluidsoverlast vanuit een woning in de wijk Nude.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---