Politie Midden- en West Brabant

Persberichten weekend 5 en 6 mei

BERGEN OP ZOOM, 6 mei 2007

Drie gewonden na ongeval met personenbusje

HOOGERHEIDE: Zondagochtend rond 07.15 uur reed een 45-jarige bestuurder uit Hoogerheide vanaf de Doelstraat de kruising op met de Antwerpsestraatweg, in de richting van de A58. Hij verleende geen voorrang aan een personenbusje dat van rechts aan kwam rijden uit de richting Bergen op Zoom. Een botsing was onvermijdelijk. Het busje met daarin vier Poolse inzittenden kwam tien meter verder, op zijn linkerzijde, terecht. Drie van hen, een 29-jarige vrouw uit Putte, een 30-jarige vrouw en een 31-jarige vrouw, beiden uit Wernhout, zijn met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Zij zijn met verwondingen aan hoofd, arm en been opgenomen in het ziekenhuis. De 24-jarige chauffeur kwam met de schrik vrij. De brandweer kwam ter plaatse om bijstand te verlenen.

Fietsster geschept door auto

ROOSENDAAL: Zaterdagavond rond 21.15 uur is een 17-jarig meisje uit Roosendaal geschept door een auto die op de Antwerpseweg reed in de richting van Nispen. Het slachtoffer stak met drie vriendinnen de weg over bij de verkeerslichten. Zij schrok vermoedelijk van een auto die op de verkeerslichten kwam aanrijden maar geen snelheid minderde, en hield haar vaart in. Hierdoor werd zij geschept door de auto waarna zij enkele meters verder op de grond terecht kwam. Het slachtoffer is met verwondingen aan haar hoofd naar het St. Fransiscusziekenhuis overgebracht. Hier is zij ter observatie op de afdeling Intensive Care opgenomen. Slachtofferhulp is ter plaatse gekomen om verschillende getuigen van het ongeluk en de 19-jarige bestuurder van de auto uit Roosendaal, bij te staan.
Volgens getuigen van het ongeluk waren de verkeerslichten aan beide zijden, voor zowel fietsers als voor autos gelijktijdig groen. Verkeersongevalanalisten van de technische recherche zijn ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeluk. De Antwerpseweg werd aan beide zijden afgesloten voor alle verkeer om zorgvuldig sporenonderzoek te kunnen doen. Bestuurders negeerden dit echter massaal en reden zelfs om en over pionnen om zo toch hun voorkeursweg te kunnen vervolgen. Rijkswaterstaat werd ingeschakeld om assistentie te verlenen bij de wegomleiding. Rond 00.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Pomphouder houdt bestuurder aan op A4 na diefstal benzine

BERGEN OP ZOOM: Een 53-jarige man uit Roosendaal is zaterdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de A4, nadat hij bij een benzinepomp op de A58 was weggereden zonder te betalen. De eigenaar van de benzinepomp is de bestuurder achterna gereden en heeft hem naar de vluchtstrook begeleid. De bestuurder en een bijrijder kregen ruzie over wie er nu eigenlijk had moeten betalen. De bijrijder pakte de mobiele telefoon af van de bestuurder toen deze de politie wilde bellen en ging er te voet vandoor. De politie heeft de bestuurder aangehouden, hij moet alsnog het verschuldigde bedrag betalen.

Vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie is zaterdagochtend rond 03.30 uur naar een woning gegaan waar volgens de melding een vrouw haar man zou hebben neergestoken. In de woning trof de politie een verwarde vrouw aan die vertelde dat ze haar man had neergestoken maar dat hij niet dood was. Ook dreigde ze hem alsnog iets aan te doen. In de slaapkamer lag een 72-jarige man in bed met een wond aan zijn hoofd. De man verklaarde door zijn vrouw te zijn geslagen. Het stel zou eerder op de avond ruzie hebben gekregen, waarna de man naar bed is gegaan. De 51-jarige vrouw is aangehouden. Het slachtoffer is in de huisartsenpost behandeld aan de hoofdwond.

Politie houdt drie jongeren aan voor diefstal en vernieling van fiets

ROOSENDAAL: De politie kreeg rond 03.00 uur een melding van een getuige dat een aantal jongeren bezig zouden zijn met het vernielen van fietsen aan de achterzijde van de brandweer aan de Hart van Brabantlaan. Toen de politie ter plaatse kwam bleek één fiets geheel vernield te zijn. Drie jongens van 16-, 17- en 18 jaar uit Wouw en Wouwse Plantage zijn aangehouden voor diefstal en vernieling. Zij zouden de fiets na het stappen onderweg op straat hebben gevonden en meegenomen naar de plaats waar zij hun eigen fietsen hadden gestald. Ze zouden hebben geprobeerd om het slot open te krijgen en toen dat niet lukte de fiets hebben vernield.

Meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmiddag rond 15.20 uur in winkelcentrum De Roselaar twee meisjes van 13 en 14 jaar aangehouden nadat zij waren betrapt in een winkel voor drogisterijartikelen. Bij het verlaten van de winkel ging het beveiligingspoortje af en liet één van hen een mascara vallen. Ook bleken beide meisjes nog een lipgloss bij zich te hebben, die zij deze zonder te betalen de winkel mee uit wilden nemen. De meisjes betuigden spijt en zijn aan hun ouders overgedragen.

Bestuurder rijdt door na overrijden voet jongen

ROOSENDAAL: Vrijdagavond is op een parkeerterrein aan de Elisadonk een 7-jarige jongen gewond geraakt. De jongen stond samen met zijn tante te wachten tot een naderende auto voorbij kwam rijden. De jongen deed echter onverwachts een stap naar voren waardoor de auto over zijn linkervoet heen reed. De bestuurder verontschuldigde zich door het open raam, meldde dat hij niet kon blijven en reed door. De jongen is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder. Het doorrijden na een ongeval is strafbaar.

Auteur: Manon Erkens