Aedes

aedesnet.nl

Werk in uitvoering

Dock van Delft, Delft

Feature photo
woonservicecomplex

Project
Plaats Delft
Provincie Zuid-Holland
Aantal woningen Er worden in totaal 129 woningen gebouwd waarvan 67 koopwoningen die door Ballast Nedam (regio West) worden verkocht. Van de 62 huurwoningen vallen er 32 in de sociale huursector en 30 in de vrije huursector.
Doelgroep De woningen zijn gelabeld voor 55+ (zowel vrije sector als sociale huurwoningen). Wanneer kandidaten over een indicatie voor een aanleunwoning beschikken of een medische urgentie hebben en 55+ zijn, hebben ze voorrang.
Typering Dock van Delft is een woonservicecomplex met vijf woonlagen. In deze woonlagen bevindt zich een mix van koopwoningen, sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. Op de begane grondlaag zijn bedrijfsruimten en de entrees van de woningen. De bedrijfsruimten worden verhuurd aan zorginstellingen of zorggerelateerde functies. Eén van de zorginstellingen is Pieter van Foreest. De kelderlaag is een stallingsgarage voor alle gebruikers van het gebouw. Daarnaast zijn er bergingen ten behoeve van de woningen. Ook is er een fietsenlift die tussen de begane grond en de berging loopt. Bij de entrees van de woningen is al rekening gehouden met de plaatsing van een scootmobiel (oplaadpunt ook aanwezig). Daarnaast zijn alle deuren in de algemene ruimten uitgevoerd met automatische deurdrangers.Het gebouw bestaat uit zeven bouwblokken, die met semiopenbare ruimten onderling zijn verbonden. Het ligt in de binnenstad van Delft, aan een gracht vlak bij de historische Oostpoort.
Opdrachtgever(s)
Woningcorporatie Vidomes
Architect Cees Reijers Architecten BV
Reden project
Oplevermaand/-jaar Dock van Delft is een woonservicecomplex met vijf woonlagen. In deze woonlagen bevindt zich een mix van koopwoningen, sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. Op de begane grondlaag zijn bedrijfsruimten en de entrees van de woningen. De bedrijfsruimten worden verhuurd aan zorginstellingen of zorggerelateerde functies. Eén van de zorginstellingen is Pieter van Foreest. De kelderlaag is een stallingsgarage voor alle gebruikers van het gebouw. Daarnaast zijn er bergingen ten behoeve van de woningen. Ook is er een fietsenlift die tussen de begane grond en de berging loopt. Bij de entrees van de woningen is al rekening gehouden met de plaatsing van een scootmobiel (oplaadpunt ook aanwezig). Daarnaast zijn alle deuren in de algemene ruimten uitgevoerd met automatische deurdrangers.Het gebouw bestaat uit zeven bouwblokken, die met semiopenbare ruimten onderling zijn verbonden. Het ligt in de binnenstad van Delft, aan een gracht vlak bij de historische Oostpoort.
Kosten
Huur/koop huur
Prijsklasse Sociale huur van EUR 537 tot EUR 569 per maand. Vrije sector van EUR 860 tot EUR 1036 per maand. Evt. servicekosten: ca EUR 50 euro. Parkeerplaats EUR 1350,- per jaar.
Servicekosten
Bouwkosten EUR 13.550.000,-
Grondkosten EUR 6.070.000,-
Bijkomende kosten EUR 2.220.000,-
Stichtingskosten EUR 21.600.000,- (subsidies: EUR 240.000,-)

Doelgroep
Categoriën wonen en zorg en/of senioren
Andere doelgroepen
Inlichtingen
Webadres inlichtingen http://www.dockvandelft.nl