Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden na burenruzie

Publicatiedatum: 6-5-2007 15:26:05

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Geitenkamp heeft de politie zaterdagmiddag een 47-jarige bewoner aangehouden na een burenruzie. De man zou zijn 35-jarige buurman bedreigd hebben met de dood. Tussen de twee buren zou al eerder onenigheid zijn geweest. Daarbij zou de Arnhemmer zijn buurman te lijf zijn gegaan waarna het slachtoffer aangifte had gedaan. Zaterdag liep het bij een treffen kennelijk weer uit de hand en zou de Arnhemmer gedreigd hebben zijn buurman de keel door te snijden. Gewaarschuwde agenten namen de man mee naar het politiebureau. Na verhoor is de Arnhemmer vrijgelaten. Justitie buigt zich verder over zijn lot.
(07-070939)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken fietser rijdt door rood en botst tegen auto
Publicatiedatum: 6-5-2007 15:25:21

ARNHEM - Op het Velperplein in Arnhem is een 23-jarige fietser uit die stad in de nacht van zaterdag op zondag tegen een rijdende auto gebotst. Daarbij raakte niemand gewond. De politie heeft de fietser wel aangehouden wegens het rijden onder invloed. Bovendien verdenkt de politie de Arnhemmer ervan door rood licht te zijn gereden. Het ongeval gebeurde even voor twee uur toen de fietser vanaf het fietspad aan de Velperbinnensingel het Velperplein opreed. Een automobilist, een twintigjarige Huissenaar, reed op dat moment vanaf het Velperplein de kruising op waarna beiden op elkaar botsten. De automobilist was naar eigen zeggen bij groen licht de kruising opgereden. Bij de 23-jarige Arnhemmer werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,99 (bijna twee keer de norm). Tegen de fietser is proces-verbaal opgemaakt.
(07-071220)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doesburger (16) opgepakt na vernieling

Publicatiedatum: 6-5-2007 15:24:46

DOESBURG - Een zestienjarige Doesburger is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie opgepakt wegens vernieling van een winkelruit. Politieagenten hielden rond middernacht toezicht bij een bevrijdingsfeest in de omgeving van de Kerkstraat toen ze een luide knal en glasgerinkel hoorden. Kort daarna zagen ze de Doesburger wegrennen en bleek de ruit van een winkel te zijn vernield. De knaap werd daarop aangehouden en bekende later de ruit in een driftbui te hebben vernield nadat hij ruzie had gehad. De jongen is na verhoor vrijgelaten en aan zijn ouders overgedragen.
(07-071109)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (15) met verzet aangehouden wegens dronkenschap
Publicatiedatum: 6-5-2007 15:24:12

ARNHEM - De politie van Arnhem heeft zaterdagavond op de Kamillelaan in de wijk Malburgen een vijftienjarige jongen uit die stad aangehouden wegens onder meer openbare dronkenschap. Bij de politie was rond acht uur een melding binnengekomen dat er iemand bij een cafetaria door het lint zou gaan. Bij aankomst werden agenten gewezen op de vijftienjarige knaap. Toen ze de jongen naar zijn naam wilden vragen begon hij de agenten uit te schelden en met geweld te bedreigen. De Arnhemmer bleek in kennelijke staat van dronkenschap en begon vervolgens om zich heen te slaan toen hij werd vastgepakt. De knaap bleek niet tot bedaren te brengen en werd uiteindelijk overmeesterd en meegenomen naar het bureau. De jongen bekende later slaags te zijn geraakt met enkele andere bezoekers nadat iemand aan zijn haar zou hebben gezeten. Ook gaf hij toe gedronken te hebben. De Arnhemmer is na verhoor aan zijn ouders overgedragen. (07-071019)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie stuit op twee drugspanden

Publicatiedatum: 6-5-2007 15:23:35

ARNHEM - De Arnhemse politie is zaterdag op twee panden gestuit waar kennelijk hennep werd geteeld. De kwekerijen zijn inmiddels ontmanteld. Door de politie zijn nog geen aanhoudingen verricht.

In de wijk Presikhaaf werd een woning ontdekt die geheel werd gebruikt voor de hennepteelt. Er stonden ongeveer 550 planten. De politie vermoedt dat er al meerdere keren was geoogst. Ook bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat buurtbewoners hadden gemeld dat de voordeur van de woning openstond.

Malburgen
In een woning in de wijk Malburgen werd eveneens een hennepkwekerij ontdekt. Hier bleken echter geen planten meer te staan, maar de politie vermoedt dat er ruim 700 planten waren gekweekt. Kennelijk had de eigenaar ook al een begin gemaakt met de ontmanteling van de kwekerij. Ook in dit geval bleek sprake van illegale stroomafname. De politie vond de kwekerij nadat een getuige had gemeld dat een ruit van de woning was ingegooid.
(07-070871 / 070970)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangekondigde verkeerscontroles Arnhem en Velp

Publicatiedatum: 6-5-2007 15:22:58

ARNHEM/VELP - Vrijdag zijn door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie verkeerscontroles gehouden in Arnhem en Velp. De controles waren van te voren aangekondigd via de website
www.verkeershandhaving.nl. Er werden in totaal 85 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer te hard rijden, rijden zonder gordel of helm en rijden door rood licht. Eén bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt: een 24-jarige Arnhemmer reed ruim 100 km/u op de Johan de Wittlaan in Arnhem, waar maximaal 50 gereden mag worden. Het VHT controleerde in Arnhem op de Wichard van Pontlaan, Rosendaalseweg, IJssellaan en Johan de Wittlaan. In Velp werd gecontroleerd op de Gasthuisstraat. De meeste overtredingen werd gepleegd op de Johan de Wittlaan. Alleen al de snelheidscontrole met behulp van de Lasergun leverde 36 overtreders op onder 1200 passanten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---