Politie Gelderland-Zuid

Bemiddelen voor gespecialiseerde zorg

Wijchen, 06-05-2007 o Dit weekend zijn politiemensen langere tijd bezig geweest met het organiseren van hulp aan personen, die gespecialiseerde psychische zorg nodig bleken te hebben.

Zaterdag voelde een Wijchense zich zodanig bedreigd door haar depressieve man, dat de politie bij de woning noodzakelijk was. Met een deskundige van het Riagg is de man elders onder gebracht.

Dezelfde avond hebben agenten een bewoonster ui Alverna enige tijd ondersteund in de zorg voor haar man, in afwachting van de komst van beoordelaars van het Riagg. Door het agressieve en onvoorspelbare gedrag van de man is ook hier de Crisisdienst gewaarschuwd.

Een rechercheur heeft zaterdagavond langdurig telefonisch ingesproken op een jeugdig meisje uit de gemeente Beuningen, die in zorgwekkende toestand haar ouderlijke woning had verlaten. Toen het meisje getraceerd was, bleef de politieman met haar aan de praat over de telefoon, totdat hij haar op het Nijmeegse station in zijn dienstauto kon plaatsen. Na een gesprek met haar ouders en een psychiater aan het politiebureau, is zij vannacht opgenomen voor behandeling. (01)

Laatst gewijzigd 06-05-2007 16:46 | © Politie Gelderland-Zuid |