Politie Gelderland-Midden

Twee straatroven in Arnhem

Publicatiedatum: 6-5-2007 15:28:22

ARNHEM - In Arnhem hebben zich afgelopen weekend twee straatroven voorgedaan. Een twintigjarige Arnhemmer raakte daarbij lichtgewond. De beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie roept in beide gevallen getuigen op te reageren.

Op de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat nabij de Velperweg werd vrijdag omstreeks half vijf een 36-jarige Arnhemmer het slachtoffer van straatrovers. De Arnhemmer werd daarbij belaagd door een man en een meisje op een scooter. Tussen het slachtoffer en de man ontstond op een gegeven moment een schermutseling waarna beide belagers uiteindelijk weg wisten te komen met geld. Volgens de Arnhemmer zou het gaan om een donkere man van tussen de 25 en 30 jaar met een gespierd uiterlijk en een blank meisje met een gezet postuur en donkerbruin haar in een paardenstaart. De scooter, waarop het duo verdween, zou zilverkleurig zijn en vermoedelijk van het merk Vespa Piaggio.

Pistool
Een twintigjarige Arnhemmer werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Prinsenhof met geweld van zijn geld beroofd. Volgens het slachtoffer werd hij door drie mannen belaagd die hem omver duwden. Vervolgens zou er gedreigd zijn met een pistool of iets wat daarop leek. De man raakte bij het voorval lichtgewond en raakte zijn geld kwijt. In dit geval zou het gaan om drie mannen met een getint uiterlijk. Eén van hen was opvallend lang en ongeveer twee meter lang. Ook zou hij een fors postuur hebben. De mannen varieerden in leeftijd van 20 tot ongeveer 30 jaar.

Tips
Van beide straatroven zoekt de politie nog getuigen die tips hebben om de daders op te kunnen sporen. Wellicht zijn er voorbijgangers die iets van beide voorvallen hebben gezien of die de daders hebben zien lopen. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via E-mail op RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

De politie van het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaken zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---