Koninklijke Nederlandse Schaakbond

NK Jeugdschaak in Venlo afgesloten De barrage om het kampioenschap van Nederland in de categorie C-meisjes is op zondag 6 mei in College den Hulster in Venlo gewonnen door Myrre Hortensius. Zij won de barrage (rapidpartijen) met 2-0 van Naomi Snikkers. De barrage was nodig omdat de beide meiden gelijk op de eerste plaats eindigden met 7 punten. Het NK Jeugdschaak in Venlo zit er nu helemaal op. Alle kampioenen zijn bekend.

De organisatie kijkt moe maar voldaan terug op dit evenement dat op vrijdag 27 april begon met de eerste partijen in de A-groep. Een voorbereiding van vele maanden heeft zijn vruchten afgeworpen. We kunnen spreken van een goed NK en een fraai stukje schaakpromotie. Het heeft zeer veel positieve publiciteit opgeleverd voor het schaken in (Noord-)Limburg en voor College Den Hulster waar het NK werd gehouden. De toernooisite heeft zeer veel bezoekers getrokken. Hoogtepunt wat dat betreft was vrijdag 4 mei met een totaal van 5283 pageviews.

De organisatie in Venlo dankt alle deelnemers, ouders, begeleiders, sponsors, medewerkers en iedereen die op enigerlei er aan heeft bijgedragen om van dit eerste NK in Limburg een succes te maken. De komende twee jaar is Venlo ook graag weer gastheer voor het NK Jeugdschaak in de categorieën A, B en C. We zien elkaar dan graag weer!

Zie toernooisite