Verzamelberichten zondag

's-Hertogenbosch, 06-05-2007

Politie houdt woninginbrekers aan

s-Hertogenbosch Zaterdagavond rond 20.45uur kreeg de politie de melding van een oplettende buurtbewoonster dat er werd ingebroken in een woning in de Averbode door drie personen. De direct gearriveerde politie kon ter plaatse met behulp van signalementen in de Marienkroon twee Bosschenaren van 16 en 14 jaar aanhouden. De twee worden ervan verdacht te hebben geprobeerd in te breken in de woning in de Averbode. Een derde persoon wist te ontkomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie neemt gestolen goederen in beslag

Oss Zaterdagmiddag zijn op de Graafsebaan twee mannen aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de auto en troffen daarin een tas met drogisterijartikelen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Hierop zijn de 24-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats en de 32-jarige man uit Sittard aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek op het politiebureau inverzekeringgesteld.

Politie houdt hennepknippers aan

Oss Zaterdagochtend heeft de politie in een woning aan de Tubantenweg in totaal zeven vrouwelijke hennepknipsters aangehouden. Op de zolder van de woning trof de politie een reeds gedeeltelijk ontmantelde hennepkwekerij aan. Tevens is een hoeveelheid hennep in beslag genomen. In de Harenseweg in Berghem werd dezelfde zaterdagochtend de 32-jarige bewoner van de woning in de Tubantenweg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze hennepkwekerij en knipperij. De vrouwen uit Oss, in de leeftijden van 20 tot 60 jaar, en de man zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Politie neemt harddrugs in beslag

Uden Vrijdagavond is in de Bogerdstraat een 26-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De Udenaar had een hoeveelheid speed bij zich. Hij is overgebracht naar het politiebureau en de drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Veghel Vrijdagnacht is in de NCB-Laan een 32-jarige man uit Veghel aangehouden. De automobilist bleek na controle door de politie een hoeveelheid speed en inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Hierop is hij aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Politie pakt huiselijk geweld aan

s-Hertogenbosch Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat op het Herman Moerkerkplein een jongen zijn vriendin mishandelde. Ter plaatse heeft de politie de 17-jarige Bosschenaar aangehouden. Zijn 19-jarige vriendin is door ambulancepersoneel onderzocht aan haar verwondingen. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling letsel op aan haar hoofd. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Later deze nacht is op het Stationsplein een 26-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden. Hij zou zojuist in de Stationspasserelle zijn 27-jarige ex-vriendin hebben geschopt en geslagen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Politie houdt fietsendief aan

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten dat een man in de Verwersstraat een fiets probeerde weg te nemen. Na een korte achtervolging kon de 25-jarige man uit Drunen op de Markt worden aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Aanhoudingen na vernielingen

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten dat enkele personen vernielingen pleegden aan fietsen in de fietsenstalling in de Violierstraat. De twee 18-jarige mannen uit Zeeland probeerden per fiets te vluchten, maar konden in de Lupinestraat worden aangehouden. Eén van beiden reed hierbij met zijn fiets tegen de politieauto aan; hij verkeerde onder invloed van alcohol. Tegelijkertijd werden in de Violierstraat door twee 15- en 16-jarige Udenaren vernielingen gepleegd aan een pand. Zij trokken naamborden van de muur af en sloegen daarmee tegen straatmeubilair. Zij zijn eveneens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Oss Zaterdagavond zijn in de Raadhuishof en in de Kamperfoeliestraat in totaal vier Ossenaren aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning in de Willaertstraat enkele ogenblikken eerder. De verdachten in de leeftijden van 14, 15 en 16 jaar zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Zeeland Later deze zaterdagnacht is in de Kerkstraat een 17-jarige jongen uit Beuningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de jongen het wiel van een geparkeerd staande fiets vernielde. Hij is voor verhoor ingesloten en doorgestuurd naar bureau Halt voor strafafhandeling.

Politie haalt man van vluchtstrook

Veghel In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de A50 ter hoogte van Veghel een 26-jarige man uit Rosmalen aangehouden. De man liep in beschonken toestand op de vluchtstrook van de snelweg. Hij is ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel.

Politie houdt autodief aan

Den Dungen Zaterdagochtend kreeg de politie de melding dat er een auto in de sloot lag aan het Tennispad. De auto bleek van diefstal afkomstig en hierop is de 28-jarige bestuurder uit Kerkdriel aangehouden. De verdachte staat bij politie en justitie bekend als veelpleger en is voor nader onderzoek naar betrokkenheid bij deze en mogelijk andere autodiefstallen inverzekeringgesteld.

Aanhoudingen na mishandeling

Rosmalen Zaterdagmiddag zijn in de Graafsebaan een 31-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Schijndel aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 20-jarige vrouw uit Haarlem te hebben mishandeld. Het slachtoffer is met letsel aan haar nek en hoofd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De aanleiding van deze mishandeling is dat de vrouw uit Haarlem tegen de auto van de man en vrouw uit Schijndel zou hebben geleund. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 06-05-2007 15:03 | © Politie Brabant-Noord