Politie Zeeland


---

W-1621-2007 Aangehouden voor vechten op straat
Omstreeks 00.40 uur vannacht meldde een passant dat er werd gevochten voor een cafe aan de Smalle Kade in Vlissingen.
Toen de Zeeuwse politie ter plaatse kwam zagen zij inderdaad een aantal mannen met elkaar bekvechten. Van een echt handgemeen was nog geen sprake, totdat er een 23-jarige man uit Moerkapelle uit het niets aan kwam gevlogen en tussen de schreeuwers in sprong. Hij begon direct om zich heen te slaan. Een van de "bekvechters", een 47-jarige Vlissinger, ging hierop in gevecht met de 23-jarige man. Beide mannen pakten elkaar vast en rolden van een trappetje zo de rijbaan op. Hierop werden beide verdachten aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. De Vlissinger heeft op het bureau, na het afleggen van een verklaring, een boete gekregen. De man uit Moerkapelle is overgebracht naar Torentijd waar hij vanmorgen is verhoord door de politie. Hij bekende zijn aandeel en krijgt een proces-verbaal.

W-1622-2007 Aangehouden wegens baldadigheid
Rond 01.05 uur vannacht werd een 19-jarige man uit de gemeente Veere aangehouden door de Zeeuwse politie.
De man stond op het achterwiel van een fiets te stampen. De fiets lag op de grond op het Bellamypark. De man is aangehouden en heeft op het politiebureau een boete gekregen.

W-1623-2007 Onder invloed
Een 27-jarige man uit Middelburg is vannacht rond 01.49 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt.
De man reed over de Nieuwe Vlissingseweg toen hij een blaastest moest ondergaan. Hij bleek ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken en moest dus zijn rijbewijs inleveren. Hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

W-1624-2007 Aangehouden wegens bedreiging
Rond 03.10 uur vannacht werd een 39-jarige Vlissinger door de Zeeuwse politie aangehouden, omdat hij een uitbater van een cafe aan het Bellamypark zou hebben bedreigd.
De man was lastig geweest naar een klant in de bar en was door de uitbater zijn kroeg uit gezet. Buiten gekomen bedreigde de Vlissinger de cafe-eigenaar. Dienstdoende agenten wilden de man toen overbrengen naar een politiecel in Torentijd. De Vlissinger vond het, tijdens zijn vervoer in de arrestantenbus, nodig om het vluchtluik in de bus te openen. Vervolgens ging de verdachte via het luik op het dak proberen te klimmen. Dit gebeurde allemaal met een snelheid van rond de 120 kilometer per uur op de A58. De agenten zijn direct gestopt en hebben de man terug in zijn stoel gezet en zijn doorgereden naar Torentijd. De man was, naar eigen zeggen, behoorlijk dronken en kan zich weinig tot niets herinneren van het voorval. Hij verklaarde wel een droom te hebben gehad vannacht waarin hij "iets met een luik in een dak" mee had gemaakt. Ondanks het feit dat hij dacht dat alles een droom was, mag hij toch de schade vergoeden aan het vernielde vluchtluik, want dat is aan diggelen gevallen op de A58.

---- --