Politie Zeeland


---

W-1625-2007 Identiteitskaart niet bij zich
Vannacht rond 04.00 uur stonden agenten van de Zeeuwse politie, tijdens het sluiten van de diverse horecagelegenheden, in de Brugstraat in Vlissingen.
Een 30-jarige man uit Hulst vond het nodig om de agenten uit te schelden. Hierop werd de man aangesproken door de agenten en hem werd gevraagd naar zijn identiteitsbewijs. Deze bleek hij niet bij zich te hebben. De man werd aangehouden en in een arrestantenbus geplaatst. Twee andere mensen, een 27-jarige man uit de gemeente Hulst en een 23-jarige vrouw uit Vlissingen, bemoeiden zich met de aanhouding. Toen de arrestantenbus weg wilde rijden ging de man uit de gemeente Hulst voor het voertuig op de grond liggen, om zo de bus te beletten om weg te rijden. De agent die het busje bestuurde kon echter over het trottoir zijn weg vervolgen naar het politiebureau. Even later meldden collega's van de agent dat er een man op straat lag die verklaarde te zijn aangereden door de politiebus en hij zou nekletsel hebben opgelopen door de aanrijding. Omdat duidelijk bleek uit het gedrag van de 27-jarige dat hij helemaal nergens last van had is hij aangehouden en ook overgebracht naar het politiebureau. Dit alles onder luidkeels gescheld en het roepen van beledigingen door de Vlissingse vrouw. (Die ook meteen aangehouden is.) De vrouw gaf bij haar insluiting een valse naam op en beide mannen bleken geen ID-kaarten bij zich te hebben. Omdat de vrouw een paspoort in haar tas had zitten kwamen de agenten er toch achter wie zij was. Tijdens de aanhouding werden een horloge en een veiligheidsvest van de agenten vernield. De verdachten willen de schade vergoeden. Alle drie de verdachten kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

W-1626-2007 Man beroofd van geld en gsm
Vannacht omstreeks 04.00 uur is in de Hobeinstraat in Vlissingen een 21-jarige VLissinger beroofd van zijn geld en zijn gsm.
Het slachtoffer liep naar zijn woning en werd in de Hobeinstraat van achteren aangevallen door een man. Hij kreeg diverse stompen in zijn nek. Het slachtoffer draaide zich om en kreeg toen nog meer stompen. Toen de 21-jarige ineendook om de klappen te ontwijken werden zijn portemonnee en gsm gerold. Hierop is zijn belager weggerend. De Vlissinger heeft aan het voorval een schram op zijn hoofd, een bloedneus en een dikke lip overgehouden.

O-1627-2007 Getuige gezocht van doorrijden na aanrijding
De Zeeuwse politie is op zoek naar een man die getuige is geweest van een aanrijding op de parkeerplaats van de Agrimarkt in Goes op zaterdag 5 mei, rond het middaguur.
Deze man probeerde een automobilist, die tot twee keer toe een geparkeerde auto ramde, tot stoppen te dwingen. De automobilist reed echter gewoon door en negeerde alles wat hem verteld werd. De getuige is helaas van het parkeerterrein weggereden zonder zijn gegevens achter te laten. De politie is toch heel belangstellend naar wat deze mijnheer te vertellen heeft. Het signalement van de man luidt als volgt: Hij was tussen de 50 en 60 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, hij had kort grijs haar en droeg een crèmekleurig colbert. De man was dus rond het middaguur met zijn auto op het parkeerterrein bij de Agrimarkt aan de Van Hertumweg in Goes. (Hij is dus niet de veroorzaker van het ongeluk, maar een getuige!) De politie vraagt hem zich te melden op het politiebureau in Goes of te bellen naar het landelijk telefoonnummer van de politie 0900-8844.

---- --