KNHS


Angelique Hoorn Nederlands Kampioen springen senioren 6 mei 2007

Hoorn voor mannen maatje te groot

MIERLO (KNHS) - Net als in 2001 kon Angelique Hoorn (Wanneperveen) in Mierlo na drie dagen van zinderende springsport de hoogste trede van het ereschavot betreden om zich te laten huldigen als de nieuwe Kampioen van Nederland in de springsport. Zij behaalde de titel met Blaauwendraad's O'Brien (v. Peter Pan), een hengst die zij amper drie maanden voor het NK van 2006 te rijden kreeg. Vorig jaar werd zij derde achter Gerco Schröder (Tubbergen) en Harrie Smolders (Lage Mierde). De Nederlands kampioen van 2006, Gerco Schröder, legde met Eurocommerce Acapulco nu beslag op het zilver, terwijl de op zijn thuiswedstrijd vaak falende Eric van der Vleuten (Mierlo) nu met Pitareusa eindelijk deze ban wist te breken door derde te worden.

Het Nederlands Kampioenschap kende een uiterst spannend en enerverend verloop, waarin kanshebbers terugvielen en anderen juist dankzij deze fouten in het klassement wisten op te klimmen. Dit werd mede veroorzaakt door de uiterst selectieve parcoursen die Louis Koninckx de combinaties voor wist te schotelen. Met aan het begin van de derde wedstrijd nog tien ruiters op minder dan één balk van de leider in het klassement waren er na die eerste manche nog steeds vijf ruiters die op minder dan die ene balk van de nieuwe leider op dat moment, Piet Raijmakers sr. (Asten), stonden. Raijmakers noteerde in de tweede manche maar liefst twee springfouten, waardoor hij terugviel naar de weinig roemvolle achtste plek in de eindstand.

Hoorn had de druk op Raijmakers hoog opgevoerd, door ook nu weer foutloos te blijven, waardoor de amazone uit Wanneperveen niet alleen de eerste prijs in de wedstrijd won en daarmede haar derde bed, maar ook de tweede Nederlandse titel. "Het was voor ons de eerste wedstrijd buiten en in het jacht knalden we twee balken naar beneden, maar waren we dankzij de snelle tijd toch hoog in het klassement te vinden. In de tweede wedstrijd voelde de hengst nog beter aan, waardoor ik er alle vertrouwen in had dat het in de derde wedstrijd echt zou klikken. Dat bleek, want O'Brien raakte nergens het hout aan", aldus een gelukkige kampioene.

Opvallend in de uitslag is dat Angelique Hoorn de wedstrijd wist te winnen met een dekhengst, maar BMC Rubert R (v. Meermus R) met Ben Schröder (Tubbergen) - vierde -, Gran Corrado (v. Grannus) met Yves Houtackers (Weert) - vijfde -, Jumpy des Fontaines (v. Jus de Pomme) met Harrie Smolders - zesde - ook allemaal dekhengsten zijn. Daarmee zijn vier dekhengsten in de kop van het klassement te vinden.

Na afloop van het Nederlands Kampioenschap maakte bondscoach Rob Ehrens bekend met welke vijf ruiters hij dinsdag gaat vertrekken naar de eerste Samsung Super League wedstrijd van het seizoen in het Franse La Baule. Ehrens heeft gekozen voor Angelique Hoorn, Marc Houtzager (Rouveen) met de dekhengst Opium VS (v. Polydor), Vincent Voorn (Evertsoord) met Audi's Al Pappilion Armani (v. Aldato), Piet Raijmakers sr. (Asten) met Van Schijndel's Curtis (v. Coriano) en Gerco Schröder. Gerco neemt Eurocommerce Acapulco (v. Calido) en Eurocommerce Berlin (v. Cassini) mee en hij gaat er vanuit dat hij voor Acapulco gaat kiezen, mocht Ehrens hem in het oranje kwartet op gaan nemen.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag Nederlands Kampioenschap springen senioren:


1) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - Blaauwendraad's O'Brien - 2.79
2) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Acapulco - 5.34
3) Eric van der Vleuten (Mierlo) - Pitareusa - 5.90
4) Ben Schröder (Tubbergen) - BMC Rubert R - 7.20
5) Yves Houtackers (Weert) - Gran Corrado - 8.39
6) Harrie Smolders (Lage Mierde) - Jumpy des Fontaines - 8.66
7) Robert Vos (Wierden) - Rudi - 9.52

8) Piet Raijmakers sr. (Asten) - Van Schijndel's Curtis - 10.72
9) Henk van de Pol (Knegsel) - Rhodos - 11.08
10) Willem Greve (Haaksbergen) - KEX Maximum Joe - 11.31

Uitslag 3e onderdeel NK springen senioren:


1) Angelique Hoorn - Blaauwendraad's O'Brien - 0 + 0 / 71.64
2) Eric van der Vleuten - Pitareusa - 0 + 0 / 73.93
3) Vincent Voorn (Evertsoord) - Audi's Al Pappilion Armanie - 0 + 0 / 76.42

4) Marc Houtzager (Rouveen) - Opium VS - 0 + 0 / 76.60
5) Gerco Schröder - Eurocommerce Acapulco - 4 + 0 / 72.23
6) Harrie Smolders - Jumpy des Fontaines - 4 + 0 / 74.91
7) Jürgen Stenfert (Doesburg) - BMC Octavia - 4 + 0 / 75.60
8) Ben Schröder - BMC Rubert R - 4 + 0 / 76.09
9) Yves Houtackers - Gran Corrado - ) + 4 / 76.68
10) Wim Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce New Jersey - 1 + 4 / 77.22

Voor meer informatie zie: www.chmierlo.nl