Ingezonden persbericht

Persbericht

Vierde plek na mooie inhaalrace Sebastiaan Bleekemolen

Zandvoort, 6 mei 2007. Sebastiaan Bleekemolen heeft een prachtige inhaalrace gereden in de tweede race van de BMW 130i Cup, verreden tijdens het WTCC-weekeinde op Circuit Park Zandvoort. De coureur uit Haarlem begon als zestiende en kwam als vierde over de finish!

Sebastiaan Bleekemolen begon de eerste race vanaf de tiende startpositie. "Ik kom ruim een seconde tekort op de man op pole position, dat was tijdens de Paasraces nog twee seconden", schetste hij de vooruitgang die het team had geboekt. "Maar het is natuurlijk nog niet goed genoeg, het is nog een seconde teveel."
In de eerste race moest Sebastiaan de strijd al na vijf ronden staken. "Ik kreeg een tik op mijn wiel van Rory Bertram. Dat betekende het einde van mijn race." Nick Bleekemolen (Callantsoog) maakte een prachtige start. "Ik schoof in de beginfase op van de vijftiende naar de zevende plek", aldus de jonge coureur. "Helaas maakte ik vervolgens een foutje in de eerste ronde. Ik gleed op de zanderige, gladde baan van het wegdek en viel met de nodige schade uit." Hans Rutte (Haarlem) reed een foutloze race, hij eindigde als veertiende.

Sebastiaan presteerde in de tweede wedstrijd erg goed. "Na de eerste race bleek dat het achterste subframe van mijn auto krom was, dat hebben we zo goed als dat ging gerepareerd", blikte hij terug. "De race ging prima; in de eerste ronden kon ik veel plaatsen goedmaken. De vierde plaats was het maximaal haalbare, ik ben hier heel blij mee."
Nick Bleekemolen begon zijn race als negentiende, om als achtste algemeen en als tweede in de klasse voor de BMW Drivers Trophy te eindigen. "Ik heb niet teveel risico's genomen, ik wilde niet nog een keer uitvallen", vertelde hij. "Ik heb mijn puntjes gepakt en ik ben bovendien op het podium geëindigd." Hans Rutte was heel tevreden met zijn tiende plek, zijn beste resultaat tot nu toe.

Uitslag Race 1 BMW 130i Cup: 1. Tim Coronel, 10 ronden in 19:30.061; 2. Jan Joris Verheul, op 0.461; 3. Bas Schothorst, op 0.916; 14. Hans Rutte, op 47.515.
Race 2: Ricardo van der Ende, 16 ronden in 31:10.350; 2. Tim Coronel, op 6.038; 3. Donald Molenaar, op 7.227; 4. Sebastiaan Bleekemolen, op 14.708; 8. Nick Bleekemolen, op 38.577; 10. Hans Rutte, op 1:02.984.
Tussenstand: 1. Tim Coronel 36; 2. Ricardo van der Ende 23; 3. Sebastiaan Bleekemolen 17; 15. Nick Bleekemolen 1.

Kijk voor actuele informatie over Team Bleekemolen op www.bleekemolen.com.
---

Voor de redactie: voor nadere inlichtingen:

Sebastiaan Bleekemolen, tel. 0653 197 148

---- --