Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 4 april 2007

Hoe dom is nederland?

Katja presenteert bnn's get smarter in a week!

Voor iedereen die hoofdrekenen altijd als een mission impossible heeft gezien of al moeite heeft met het spellen van de woorden bij Lingo komt BNN nu met het nieuwe programma Get Smarter in a Week. Onder leiding van presentatrice Katja Schuurman gaat een groep bekende en onbekende Nederlanders proberen te bewijzen dat het mogelijk is om binnen een week slimmer of minder dom te worden. De uitdaging is van maandag 7 mei tot en met maandag 14 mei elke avond te zien bij BNN op 3.

In de Get Smarter week gaan de bekende Nederlanders Willie Wartaal (Jeugd van Tegenwoordig), Art Rooijakkers (Peking Express), Manuela Kemp (presentatrice en zangeres), Miljuschka (VJ TMF) en Cas Jansen (acteur) en onbekende Nederlanders door middel van intensieve trainingen en spectaculaire opdrachten opnieuw leren hun hersens te gebruiken. Ze gaan de confrontatie aan met hun zwakke punten en breken met domme gewoontes. Daarnaast worden ze met hun grootste angsten geconfronteerd; niets zo goed voor de hersens als jezelf te overwinnen en dingen te doen die je echt eng vindt.

Maar ook thuis kan men de hele week meedoen en ontdekken waar je hersens nog toe in staat zijn. Zo zijn er relatief simpele tips die je hersens trainen om slimmer te worden. Probeer eens te douchen in het donker of gebruik je linkerhand in plaats van je rechter bij het tandenpoetsen. En maak eens een praatje met een onbekende of rij voor de verandering een andere route naar het werk. Voor de eindexamen kandidaten onder ons: een betere voorbereiding op de examens bestaat er niet!

Get Smarter in a Week start op maandag 7 mei van 19.30 uur tot 19.55 uur bij BNN op 3 met een speciaal openingsprogramma. Om 20.30 uur start die avond de test om te meten hoe dom Nederland nu eigenlijk is. De bekende en onbekende Nederlands worden op de categorieën geheugen, ruimtelijk inzicht, creativiteit en rekenen & taal getest. Vervolgens begint het traject van vijf dagen om de bekende en onbekende Nederlanders te onderworpen aan de testen van de denktank. Deze testen zijn van dinsdag 8 mei tot en met zaterdag elke avond van 19.30 uur tot 19.55 uur te zien. Op zondag 13 mei volgt van 19.50 uur tot 20.30 uur een compilatie-uitzending van de denktankafleveringen. In de slotshow op maandag 14 mei wordt van 21.30 uur tot 22.30 uur bekend hoeveel slimmer de proefkonijnen zijn geworden.

De gehele week helpt De Coen en Sander Show tussen 16.00 uur en 19.00 uur op 3FM mee om Nederland slimmer te maken. Ook bnn.nl draagt haar steentje bij. Op deze site zijn alle oefeningen, tips en opdrachten te vinden die in het programma voorbij komen.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555321, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl