Gemeente Zandvoort


Dr. Gerkestraat-Oost krijgt begin mei nieuwe deklaag

(25 april 2007)

7 tot en met 11 mei krijgt de dr. Gerkestraat-Oost zijn nieuwe deklaag, zo laat collegelid wethouder Tates de bewoners weten. De dr. Gerkestraat-Oost zal dan in zijn geheel voor het autoverkeer worden afgesloten.

Hieronder volgt de brief.

Geachte heer/mevrouw,

In de bewonersbrief van 29 maart hebben we aangekondigd dat er medio april een nieuwe deklaag op de dr. Gerkestraat zal worden aangebracht. We kunnen u nu melden dat 7 en 8 mei de voorbereidende werkzaamheden voor het aanbrengen van de deklaag zullen plaatsvinden en dat vervolgens de nieuwe deklaag zal worden aangebracht. Met de aannemer is afgesproken dat de werkzaamheden 11 mei gereed zullen zijn. Door de vele wegwerkzaamheden in Nederland was het niet mogelijk om eerder dan 9 mei een asfaltploeg naar Zandvoort te krijgen.

De dr. Gerkestraat-Oost zal in zijn geheel voor het autoverkeer worden afgesloten. De fietsers en de brommers kunnen van het brom-/fietspad gebruik blijven maken. Het autoverkeer en de bus worden via de Frans Zwaanstraat en de Cornelis van de Werffstraat omgeleid. De drempels in deze route worden daarbij verlaagd.

Er komen dus een paar dagen aan waarop we de bewoners van dr. Gerkestraat-Oost vragen de auto niet voor de deur neer te zetten. En voor de bewoners van Mathius Molenaarstraat, Willem Draijerstraat, Zuster Dina Brondersstraat en de Piet Leffertsstraat zal het werk inhouden dat er gedurende deze dagen in de straat met de auto gekeerd moet worden.

Wat gunstig is, is dat de bewoners van de Zandvoortselaan niet naar het zuiden hoeven uit te wijken om te parkeren. Ook houden we er rekening mee dat maandag het huisvuil wordt opgehaald. Bij calamiteiten is het fietspad langs de dr Gerkestraat-Oost beschikbaar.

De aankondiging van de werkzaamheden zal met gele borden met tekst worden gedaan

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Zandvoort, 24 april 2007

W.W.S. Tates
Wethouder.