Gemeente Alkemade


EigenWijs-dag in gemeentehuis voor leerlingen Bonaventura College

25-04-2007

Maandag 7 mei wordt een EigenWijs-dag georganiseerd in het gemeentehuis in Roelofarendsveen. Voor deze dag zijn 44 leerlingen van het Bonaventura College in Roelofarendsveen uitgenodigd op het Westeinde. De bedoeling is dat de leerlingen uit het 3 vmbo binnen een bepaald thema met elkaar tot een 'project' besluiten dat in de gemeente uitgevoerd gaat worden.

Het college heeft voor de uitvoering van het winnende project een budget beschikbaar gesteld van 1.500 euro. De leerlingen maken op deze dag kennis met de gemeentepolitiek, met de ambtenarenorganisatie en met het ingewikkelde spel van vergaderen, onderhandelen en compromissen sluiten. Het project EigenWijs wordt gecoördineerd door de Stichting Politieke Jongeren Projecten (PJP).

Lange dag
De leerlingen wacht een lange dag, die begint om 09.30 uur in het gemeentehuis. De dag wordt afgesloten met een speciale 'commissievergadering' van 19.00 tot 21.00 uur onder voorzitterschap van locoburgemeester Ton van Velzen. Tijdens deze vergadering verdedigen de leerlingen hun project en kiezen ze het project dat uitgevoerd zal worden.

De speciale commissievergadering is openbaar. Iedereen die benieuwd is naar wat 'onze jeugd' belangrijk vindt, en waar zij het budget aan willen besteden, is van harte welkom. De vergadering wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis, de deur gaat open om 18.45 uur. De vergadering begint om 19.00 uur en is uiterlijk om 21.00 uur weer afgelopen.