Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering 7 mei gaat niet door

De geplande raadsvergadering op 7 mei 2007 gaat niet door. De eerstvolgende raadsvergadering is op 21 mei 2007.

Commissievergadering Wmo 8 mei gaat niet door

De geplande commissievergadering Wmo op dinsdag 8 mei gaat niet door. De volgende vergadering is op 12 juni 2007.

Herdenking 4 mei 2007: rectificatie

Op de nieuwspagina van 25 april 2007 staat het programma van de 4 mei viering niet goed gepubliceerd. Het gaat met name om de plechtigheden bij het Joods Monument. Op onze website staat het wel goed:

www.stadskanaal.nl/nieuws/2007/04/24/Programma_4_mei_herdenkingen

Bouwplannen

Bouwplannen, voor lichte of reguliere bouwvergunningen, worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te brengen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Tegen een ingediende aanvraag bouwvergunning kan geen bezwaar worden ingediend. Bezwaar is mogelijk tegen een verleende vergunning. Dat kan tot uiterlijk zes weken na de datum van de vergunningverlening.

In de periode van 18 april 2007 tot 25 april 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Tinnegieter 9, voor het bouwen van vier kantoorunits, d.d. 25 april,

* Oranjestraat 43 t/m 52, voor het bouwen van tien seniorenwoningen, d.d. 23 april,

* Oosterkade 25B, voor het plaatsen van een schuurtje, d.d. 20 april,

* Ambachtstraat 14A, voor het aanbrengen van ramen in een zij- en achtergevel, d.d. 20 april,

* Koninginnelaan 2, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 23 april,

* Koninginnelaan 1, voor het plaatsen van een garage, d.d. 23 april.

Musselkanaal

* A.H. van Swinderenstraat 41 en 47, voor het verwijderen van asbesthoudende golfplaten, d.d. 19 april,

* Anemonenstraat 16, voor het verwijderen van het restant asbesthoudende hemelwaterafvoer in de berging, d.d. 19 april,
* Nijverheidslaan 1, voor het gedeeltelijk veranderen van een bouwvergunning, d.d. 23 april,

* Marktkade 110, voor het plaatsen van een garage, d.d. 24 april.

Onstwedde

* Havenstraat 10, voor het gedeeltelijk verbouwen van de woning tot kantoor en woning, d.d. 19 april.

Alteveer

* Lindenstraat 19, voor het verbouwen van de garage, d.d. 24 april.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen of verleende vergunningen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij in hun vergadering van 17 april 2007 hebben besloten over te gaan tot het instellen van een verbod om stil te staan ter hoogte van Lijnackerslaan 38 (toegang sportvelden) in Onstwedde.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken bezwaar aantekenen deze beslissing. De stukken liggen ter inzage in het publieksbureau. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van b en w, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Daarnaast kan, ingeval van onverwijlde spoed, de president van de recht-bank Groningen worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen. Daaraan zijn griffierechten verbonden.

Fotograferen woningen voor WOZ-taxaties

In de wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) is geregeld dat vanaf dit jaar ieder jaar alle panden in de gemeente getaxeerd moeten worden. We houden daarom doorlopend de vraagprijzen en verkooptransacties van alle gebouwen bij. Voor de waardevaststelling gebrukt de gemeente een computerprogramma dat de waarden bepaalt aan de hand van deze geanalyseerde verkooptransacties. We letten ook op kenmerken van gebouwen zoals inhoud, bouwjaar, onderhoudstoestand, ligging, uitstraling en grondoppervlakte.

Deze modelmatig bepaalde waarden moeten natuurlijk wel worden gecontroleerd. Dit gebeurt door bijvoorbeeld bouwtekeningen, luchtfoto's en gewone foto's. Ook kan een taxateur langskomen om het huis of pand te taxeren. De taxateur hoeft daarbij niet altijd in het pand te kijken.

Fotograferen woningen

Voor de controle van de taxaties heeft de gemeente nog niet van alle objecten foto's. Bovendien zijn een groot aantal foto's van een aantal jaren geleden verouderd. Daarom worden in de periode mei tot en met juli 2007 in eerste instantie alle vrijstaande woningen in de gemeente opnieuw gefotografeerd. In de toekomst kunnen de foto's ook beschikbaar komen via het taxatieverslag dat iedereen die belasting betaalt kan opvragen.
Het fotograferen van de woningen wordt door fotografen van het bureau Digitalis Works uitgevoerd. De meeste foto's worden vanaf de openbare weg gemaakt. Om een duidelijke foto van uw woning te krijgen kan het soms nodig zijn dat de fotograaf uw erf even betreedt. Wij vragen hiervoor uw medewerking.

Legitimatie en informatie

De fotograaf heeft een geldig, door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs. Mocht u een van deze personen bij u in de straat of buurt zien, aarzel dan niet en vraag naar het identiteitsbewijs.
* 02 mei 2007