Provincie Zuid-Holland

Inloopavonden startnotitie MER infrastructuur Zuidplas

In mei organiseert de provincie Zuid-Holland vier inloopavonden over de infrastructuur in de Zuidplas, het gebied in de driehoek Rotterdam-Zoetermeer-Gouda. De inloopavonden worden gehouden in het kader van de formele inspraak op de startnotitie Milieueffectrapport (MER).

Voor het MER wordt onderzocht welke de effecten van nieuwe infrastructuur in deze polder heeft voor het milieu. De projecten waar het om gaat zijn:
* verleggen N 219 bij Nieuwerkerk a/d IJssel (de huidige N 219 looppt nu door Nieuwerkerk en veroorzaakt overlast);
* verdubbelen rijbanen N 219 bij Zevenhuizen;

* verleggen N 456 van aansluiting Moordrecht tot Zuidpunt Triangel (tussen A20 en A12) om huidige Middelweg/Bredeweg te ontlasten;
* verbinding Veilingweg/N 456-West.
Het milieuonderzoek zal enkele maanden in beslag nemen. Het conceptrapport ligt daarna ter inzage. Het milieurapport wordt vervolgens gebruikt bij het opstellen van de bestemmingsplannen voor de Zuidplas.

Inloopavonden
Inwoners van de gemeenten Lansingerland, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Waddinxveen en Zevenhuizen-Moerkapelle kunnen vooraf invloed uitoefenen op het onderzoek. De provincie organiseert vier inloopavonden over de startnotitie MER. Tijdens deze avonden kunnen bezoekers de startnotitie inzien, vragen stellen aan deskundigen en een schriftelijke reactie indienen. Alle avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur. Op iedere avond wordt om 20.00 uur een presentatie gegeven over de startnotitie.

De inloopavonden vinden plaats op de volgende locaties en data:
* Lansingerland: Raadhuis Bleiswijk, 7 mei 2007;
* Nieuwerkerk a/d IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle: Dorpshuis Swannla, 8 mei 2007;
* Moordrecht: Restaurant de Pleisterplaats, 14 mei 2007;
* Waddinxveen: Zalencentrum 't Trefpunt, 22 mei 2007. De startnotitie ligt ter inzage op de gemeentehuizen en is ook in te zien op het provinciehuis in Den Haag. Inwoners kunnen hun inspraakreactie geven. Op de website van de provincie Zuid-Holland (www.zuid-holland.nl, onder het thema Verkeer en Vervoer, Wegverkeer) kunt u de startnotitie over de MER regionale infrastructuur Zuidplas downloaden.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22