Politie Midden- en West Brabant

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

TILBURG, 3 mei 2007

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

Maandag en dinsdag besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een verkrachting in Boxtel. Verder wordt een serie woninginbraken in Tilburg toegelicht en laat de politie fotos zien van winkeldieven in Vught en oplichters in Rosmalen. Ook in de uitzending aandacht voor het onderwerp Huiselijk Geweld.

Verkrachting Boxtel
Op zondagmiddag 1 april is een twaalfjarige jongen uit Boxtel
verkracht. Dat gebeurde rond vijf uur in de middag in de bosjes tussen de woningen aan Nieuwland en de Rijksweg. Het slachtoffer was aan het spelen toen hij door een onbekende jongen werd aangesproken. Van deze jongen moest het slachtoffer meelopen en door hem werd hij even later verkracht.

De politie heeft een signalement van de dader en vraagt de kijkers om informatie.

Woninginbraken Tilburg
Tijdens de eerste vier maanden van 2007 werd in Tilburg en omgeving (Oisterwijk, Berkel-Enschot) uit ruim zestig woningen een laptop of een flatscreen weggenomen. De werkwijze van de daders was in alle gevallen hetzelfde: van alle huizen werd een ruit vernield. De daders verplaatsen zich met een (soms gestolen) auto of per scooter.

Winkeldiefstal Vught
Twee onbekende mannen stelen een hoeveelheid spaarlampen bij de HEMA in Vught. Even later probeert het tweetal de lampen voor geld in te ruilen. Dat lukt uiteindelijk niet, maar de beide daders staan wel op de foto.

Oplichting Rosmalen
In Rosmalen voert een onbekende man in verschillende winkels een wisseltruc uit. Ook deze man is door bewakingscameras geregistreerd.

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld komt nog steeds vaak voor. In 2006 werd alleen al in Zuid Oost Brabant, bijna duizend keer aangifte gedaan. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. De politie neemt elke melding serieus. Een dader wordt dan ook altijd aangehouden. Want de boodschap moet duidelijk zijn. Huiselijk geweld MOET stoppen.

Uitzending
De eerstvolgende uitzending van Bureau Brabant is op maandag 7 mei om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 8 mei om 17.00 uur.

Auteur: Gerda Preusting