LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

LLiNK

maandag 7 mei 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Dick Wittenberg - De hoofdgast van vanavond is NRC Handelsblad journalist Dick Wittenberg. Hij is net terug uit Malawi, waar hij voor langere tijd verbleef in het dorpje Dickinsoni, een doorsnee dorpje in Malawi. In het boek 'Binnen is het donker, buiten is het licht' beschrijft Wittenberg een jaar uit het bestaan van dit dorp. En in Desmet Live vertelt hij over Dickinsoni en de bewoners die leven in alledaagse armoede, zoals voor de helft van de wereldbevolking normaal is.

Poesjkin Festival - Slavist Otto Boele van de Rijksuniversiteit Leiden vertelt in Desmet Live over Alexandr Poesjkin, naar aanleiding van het Poesjkin Festival. Aleksandr Sergejevitsj Poesjkin wordt algemeen beschouwd als de grootste Russische dichter, en tevens als één van de grootste dichters uit de wereldliteratuur. Het festival laat een nieuw en groot publiek met Poesjkin's werk kennismaken. Van 5 tot 20 mei vindt in Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn het Poesjkin Festival plaats.

Duurzaam Toerisme - Jolijn Geels heeft het boek 'Duurzaam reizen in de praktijk; dilemma's van reisbegeleiders' geschreven. Duurzaam reizen is in opkomst, maar wat doe je als reisbegeleider met plastic waterflessen? Of wat doe je met het afval tijdens een kampeersafari? Of hoe maak je deelnemers duidelijk dat bepaalde bevolkingsgroepen niet gefotografeerd willen worden? Deze vragen beantwoordt Jolijn Geels in Desmet Live en in het boek 'Duurzaam reizen in de praktijk'.

Vaste onderdelen:

Chef Globalisering - Journalist Evert Nieuwenhuis brengt in Desmet Live als Chef Globalisering regelmatig nieuws en wetenswaardigheden over het proces van globalisering, waarin landen, culturen en mensen steeds meer met elkaar vervlochten raken. Als auteur van het boek 'De grote globaliseringsgids' weet hij als geen ander deze term uit te leggen en te illustreren.

De eerste bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman of verhalenbundel die dezelfde week verschijnt. Vandaag is dat de eerste bladzijde van 'Echt Sexy' van Renate Dorrestein.

Mensen in het Nieuws - In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeyn zijn eigenzinnige visie op het nieuws.

Live-muziek - Het live-optreden komt vandaag van singer/songwriter Charles Frail.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK