Provincie Noord-Holland

Datum

4-5-2007

Onderwerp

Nachtwerkzaamheden Nollencircuit N242 Heerhugowaard

Carla van Twuijver

In de avond en nacht van maandag 7 en dinsdag 8 mei (met een mogelijke uitloop naar 9 mei) plaatst de provincie Noord-Holland liggers tussen de pijlers van het toekomstige viaduct ter hoogte van het Nollencircuit. De liggers vormen de ondergrond van het toekomstige wegdek van het viaduct. De werkzaamheden worden tussen 20.00 uur en 05.00 uur uitgevoerd om de overlast voor de weggebruikers te beperken. De werkzaamheden zijn onderdeel van de reconstructie N242.

Geluidsoverlast
Door de werkzaamheden kan voor omwonenden enige geluidsoverlast optreden. Dit wordt vooral veroorzaakt door het takelen van de liggers en het plaatsen ervan tussen de pijlers van het nieuwe viaduct. Ook het plaatsen van de verkeersafzettingen kan enige geluidsoverlast veroorzaken.

Verkeersomleidingen
Vanaf 20.00 uur s avonds wordt het verkeer ter hoogte van het Nollencircuit in beide richtingen over 1 rijbaan geleid. Tijdens het takelen en plaatsen van de liggers boven de weg wordt het autoverkeer door middel van een politiestop stilgelegd (duur: ongeveer 10 minuten per ligger). Het fietsverkeer heeft geen last van de werkzaamheden.

Bouwstop opgeheven
Eerder legde de gemeente Heerhugowaard een bouwstop op voor het plaatsen van de liggers bij het viaduct. Reden hiervoor was dat de gemeente nog vragen stelde over het ontwerp aan de aannemer Heijmans. Deze vragen zijn ondertussen beantwoord en woensdag 2 mei heeft Heerhugowaard de bouwstop opgeheven en toestemming gegeven voor het plaatsen van de liggers.

Klaar voor gebruik
De afbouwwerkzaamheden vinden de komende periode plaats en de nieuwe kruising Nollencircuit wordt naar verwachting na de zomervakantie in gebruik genomen (begin september 2007).