Ingezonden persbericht


Felix Meritis
Europees Centrum voor Kunsten en Wetenschappen

Agenda MEI 2007:


* 7 mei - Studenten weten het beter! - debat* 14 mei -

Deze kennisdag wordt georganiseerd door SenterNovem en NEVI Publiek.

DOORBRAAK-DEBAT: EURO STAR WARS?
Vrijdag 25 mei - 17.00 uur - gratis
Politiek café

In navolging van de Verenigde Staten, waar al jaren sociale voorzieningen worden afgebroken om de defensie-uitgaven jaar op jaar met miljarden te verhogen, gaan de defensie-uitgaven dit jaar voor het eerst sinds jaren met 200 miljoen omhoog. De oorlog in Afghanistan kost ons jaarlijks honderden miljoenen, die beter geïnvesteerd kunnen worden in sociale en economische vernieuwing om onze toekomstige economische kurk te versterken: de 'creatieve samenleving', ofwel de innovatieve kenniseconomie. Ondertussen worden in de VS met hoog tempo plannen gemaakt voor 'Full Spectrum Dominance', volledige dominantie op alle wapensystemen. In 'Complan 8022' staan plannen voor een preventieve aanval waarin de inzet van nucleaire en conventionele wapens worden geïntegreerd. Onderdeel daarvan is een 'wapenschild', beter bekend als 'Star Wars', waar vooral de regeringen onder Bush jr. miljarden in hebben geïnvesteerd. Die willen zij nu uitbreiden met 'Euro Star Wars', waarvan vooral de plannen voor radar en raketten in Tsjechië en Polen bekend zijn geworden, maar in Engeland en Denemarken liggen daar nu al onderdelen voor klaar. Doel is de VS 'First Strike Capacity' te geven, het vermogen als eerste een atoomaanval te doen en de verdediging van de tegenstander uit te schakelen met het 'wapenschild'. Prominente sprekers uit de politiek en sociale organisaties zullen discussiëren over deze ontwikkelingen.

Dit debat wordt georganiseerd door Nieuwedoorbraak.nl in samenwerking met Felix Meritis. Op 22 juni zal een tweede Doorbraak-debat plaatsvinden.

CULTUUR 2.0
Woensdag 30 & donderdag 31 mei - 9.30 uur - ¤ 75,- 75,- (dag 1, dag 2 is op uitnodiging) reserveren: via www.virtueelplatform.nl/registrationform - voertaal: Engels Conferentie

Cultuur 2.0 is een tweedaagse internationale conferentie en LAb, waarbinnen het web 2.0 gedachtegoed uiteen zal worden gezet, bevraagd en toegepast op het cultureel beleid en klimaat.

Deze conferentie wordt georganiseerd door Virtueel Platform.

Felix Meritis, Keizersgracht 324, 1016 EZ Amsterdam tel. 020 626 23 21, fax 020 624 93 68, felix@felix.meritis.nl www.felix.meritis.nl