Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 27 april 2007
Onderwerp: Inloopavond voorontwerp bestemmingsplan Heerde-dorp

Op maandag 7 mei a.s. wordt in het gemeentehuis van Heerde een inloopavond gehouden om het voorontwerp van het bestemmingsplan Heerde-Dorp te bekijken. Belangstellenden zijn welkom in de kantine van het gemeentehuis tussen 17.00 en 20.00 uur

Tijdens de inloopavond zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om u informatie te geven over het bestemmingsplan. U kunt precies zien wat er volgens dit voorontwerp mogelijk is in Heerde-Dorp op het gebied van gebruiks- en bouwmogelijkheden. Wanneer u het hier niet mee eens bent, dan kunt u ter plekke een inspraakreactie indienen. Overigens betreft het voorontwerp van het bestemmingsplan een weergave van de bestaande situatie. Nieuwe ontwikkelingen (zoals woningbouw) worden in dit plan niet meegenomen.

De gemeente Heerde werkt op dit moment hard om haar bestemmingsplannen actueel te maken. Het aantal bestemmingsplannen wordt teruggebracht van 172 naar 7. Deze actualisering is nodig om de huidige plannen sterk zijn verouderd, en de kaarten weer kloppend moeten worden gemaakt met de werkelijkheid. Bovendien zijn er op dit moment veel bestemmingsplannen de vel wijzingen in het verleden, waardoor het overzicht en de samenhang verdwijnt.

Door een nieuw bestemmingsplan te maken die voldoet aan de eisen van deze tijd, kunnen kostbare vrijstellingsprocedures sneller worden afgehandeld. Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan Heerde-Dorp, dan kunt u contact opnemen met mevrouw B. Bruggeman van het team Ruimte- en milieubeleid, telefoonnummer 0578-699446.