Gemeente Rotterdam

Nr. 19
4 mei 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 7 t/m 13 mei 2007

Wethouder Geluk ambassadeur Kindercampus Pendrecht Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) wordt op maandag 7 mei benoemt als ambassadeur van het nieuwe project Kindercampus in de Rotterdamse wijk Pendrecht. De benoeming vindt plaats in basisschool Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat 19 in Rotterdam-Pendrecht, tussen 10.30 en 11.30 uur. Kindercampus is een project dat zich richt op het ontwikkelen van sluitende voorzieningen voor kinderen tot het einde van de basisschoolleeftijd en voor hun opvoeders. Minister Ella Vogelaar brengt die dag een werkbezoek aan de deelgemeente Charlois. Zij zal als toehoorder aansluiten bij het programma op de basischool Over de Slinge. (Voor meer informatie: Communicatie deelgemeente Charlois, Chris van Es, tel. 010 - 410 74 87)

Wethouder Karakus geeft startsein voor sloop Passerelle Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijk ordening) zal op maandag 7 mei om 12.15 uur samen met dagelijks bestuurder Gülami Ye?idal (Feyenoord) het officiële startsein geven voor de sloop van de Passerelle. De Passerelle is een brug tussen de Brede Hilledijk en de Vuurplaat over het spoorwegemplacement. Inmiddels is er een gelijkvloers voetpad aangelegd waardoor de langverwachte verbinding tussen Kop van Zuid Entrepot en de Afrikaanderwijk fysiek is verbeterd. Het spoorwegemplacement wordt verwijderd en de tramremise naar de Beverwaard verplaatst. Hierdoor komt er ruimte voor de realisatie van de compleet nieuwe wijk Parkstad met woningen, kantoren en diverse voorzieningen. (Voor meer informatie: Deelgemeente Feijenoord, Anouschka Biekman, tel. 010 - 291 63 44)

Wethouder Kriens ontvangt deelnemers congres Cardiology and Vascular Medicine Wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) ontvangt woensdag 8 mei van 18.00 -19.00 uur deelnemers aan het internationale congres Cardiology and Vasculair Medicine in de Burgerzaal van het stadhuis. Het is de derde keer dat het Erasmus MC dit jaarlijks congres organiseert in congrescentrum De Doelen. In totaal worden 325-350 bezoekers uit Nederland en Europa en een heel klein deel van buiten Europa verwacht. De bezoekersgroep bestaat voornamelijk uit Cardiologen en Vasculair Geneeskundigen. (Voor meer informatie: Senior Conference Manager Erasmus MC, Marie Louise Bot, tel. 010 - 408 78 81)

Wethouder Kriens aanwezig bij AD Mediacafe over maatschappelijke Opvang in Nesselande Wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) is dinsdagavond 8 mei aanwezig bij het AD Mediacafe in de brede school van Nesselande, 20.00-22.00 uur. Onderwerp van de avond is: de opvang van voormalig dak- en thuislozen aan de Wollefoppenweg in de niuewbouwwijk Nesselande. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst Rotterdam, Anja Pels, tel. 010 - 417 94 28 of 06- 22 49 94 87)

Wethouder Kaya geeft kick-off Mensen maken de Stad Wethouder Ohran Kaya (participatie en cultuur) geeft op woensdag 9 mei om 10.00 uur de kick-off van Mensen maken de Stad. De wethouder ondertekent een convenant met de eerste vijf deelgemeenten over de uitbreiding van het programma Mensen Maken de Stad. De gemeente Rotterdam zet sinds 2002 stevig in op dit project, waarbij bewoners onderling, met de gemeente en woningcorporaties straatafspraken maken. De straatafspraken zijn in Rotterdam een succes. Veel bewoners krijgen meer vertrouwen in hun buren. Met dit convenant wil wethouder Kaya het project een extra impuls geven. De ondertekening is in de lounge van het Arthotel, aan de Mijnsherenlaan 9, Rotterdam. (Meer informatie: Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Ruud Rakers, tel. 010 - 891 44 46)

Burgemeester Opstelten reikt Ketelbinkieprijs uit
Burgemeester Opstelten reikt op woensdag 9 mei om 18.30 uur de Ketelbinkieprijs uit. De prijs is bestemd voor een Rotterdamse ondernemer of organisatie, die zich in het afgelopen jaar op originele wijze heeft geprofileerd, waardoor het Rotterdamse karakter duidelijk op de kaart is gezet. Ook wordt de Koffietrofee uitgereikt aan een Rotterdamse horeca-instelling die het beste kopje koffie schenkt. De Stichting Ketelbinkie levert al 25 jaar een bijdrage aan de stad door het jaarlijks toekennen van de Ketelbinkieprijs en de Koffietrofee voor het lekkerste kopje koffie in de stad. De uitreiking vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel. (Voor meer informatie: Externe Betrekkingen Bestuursdienst Rotterdam, Sjoerd van Wetten, tel. 010- 417 34 56)

Wethouder Kaya gastheer ISM lezing 2007
Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) is op donderdag 10 mei om 16.00 uur gastheer bij de achtste ISM jaarlezing, die plaats vindt in de oude bioscoop Kriterion, op de 7e/8e verdieping van het Groothandelsgebouw, Stationsplein 45 (ingangA). Professor Bikhu Parekh gaat spreken over Europe and 'the Muslim Question': Does Intercultural Dialogue Make Sense? Wethouder Kaya houdt een toespraak over dialoog en participatie in Rotterdam. Het ISIM (internationaal instituut voor de studie van islam in de moderne wereld) doet onderzoek naar maatschappelijke, politieke, culturele en intellectuele trends en bewegingen in hedendaagse islamitische gemeenschappen. Bhikhu Parekh is voor Labour lid van het Hogerhuis. Hij adviseerde onder meer UNESCO bij haar Universal Declaration on Cultural Diversity (2001). Parekh schreef Rethinking Multiculturalism (2000). Hij was voorzitter van de Runnymede-commissie die in 1998-2000 onderzoek deed naar The Future of Multi-ethnic Britain.
(Voor meer informatie: ISIM. Christine Wagner, tel: 06 555 77790)

Wethouder Kriens aanwezig bij eerste bijeenkomst Rotterdam Idee Hillegersberg-Schiebroek Wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) is donderdag 10 mei van 19.00-19.30 uur aanwezig bij de startbijeenkomst Rotterdam Idee in de Castagnet, Larixlaan 200 in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De bijeenkomst markeert het startpunt van Rotterdam Idee in de deelgemeente en wil uiteindelijk zo veel mogelijk ideeën tot stand brengen. (Voor meer informatie: dienst JOS, Ruud Rakers, tel. 010 - 891 44 46)

Wethouder Harbers aanwezig bij opening Rotterdam Container Terminal Wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) spreekt op vrijdag 11 mei om 16.00 uur tijdens de officiële opening van de nieuwe Rotterdam Container Terminal op de Maasvlakte, Missouriweg 17, havennummer 7220. Commissaris van de koningin, de heer J. Franssen is aanwezig om de officiële opening te verrichten. De terminal is onderdeel van de Kramer Group, leverancier van containeropslag in Rotterdam-Europoort. Het is een short sea/feeder terminal voor middelgrote zeeschepen. De terminal vormt een belangrijke stap in de ontwikkeling van de mainport Rotterdam tot kwaliteitshaven. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst Rotterdam, Odie van Eupen, tel. 010 - 417 38 35)

Wethouder Geluk in jury Maak je eigen Speelplek
Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) neemt op zaterdag 12 mei om 11.00 uur deel in de jury Maak je eigen Speelplek. De Rotterdampas organiseert de workshop Maak je eigen Speelplek voor Rotterdamse kinderen in Villa Zebra aan de Stieltjesstraat. Vijftig kinderen ontwerpen hun eigen speelplek onder begeleiding van Döll, atelier voor bouwkunst. Vervolgens kiest een deskundige jury, onder voorzittersschap van de wethouder het winnende ontwerp. Het is de bedoeling dat het winnende ontwerp daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. (Voor meer informatie: Rotterdampas, Erik Reitsma, tel. 010 - 453 37 73)

En verder.
verwelkomt burgemeester Ivo Opstelten op donderdag 10 mei om 19.30 uur de deelnemers aan de Nederlands - Duitse conferentie, die op 10 en 11 mei plaatsvindt in Rotterdam. De conferentie staat in het teken van 'De Europese identiteit in tijden van de globalisering' en het ontvangst is in de Burgerzaal van het stadhuis. (Voor meer informatie: ministerie Van Buitenlandse Zaken, directie West- en Midden-Europa, Erika Dieterman, tel. 070 - 348 67 37)

noot voor de redactie/