Senternovem


03-05-2007 | Unit Bijzondere Regelingen (SenterNovem) omgedoopt tot RGO

De Unit Bijzondere Regelingen van SenterNovem is per 7 mei jongstleden omgedoopt tot Regelingen Gebouwde Omgeving (RGO). Voor deze nieuwe naam is gekozen omdat deze meer de lading dekt dan de vorige naam. Regelingen Gebouwde Omgeving voert verschillende subsidieregelingen op het gebied van wonen, milieu en zorg uit. Zo voert RGO onder meer de Tender Energiebesparing Lagere Inkomens. De koopsubsidie voor particulieren die een huis willen kopen en het Impulsbudget Stedelijke Vernieuwing vallen bijvoorbeeld ook onder RGO.
De subsidieregelingen worden sinds 1 juli 2005 door SenterNovem uitgevoerd. Voorheen vielen de regelingen onder het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM). De reden van die overgang is dat het ministerie van VROM heeft gekozen voor een duidelijke scheiding van beleid en uitvoering met als uiteindelijk doel VROM te transformeren tot een kern- (beleids)departement. Een flink deel van de regelingen sluit goed aan bij de onderwerpen en doelgroepen van programma's van SenterNovem, zoals Kompas energiebewust wonen en werken.
Voor een compleet overzicht van de regelingen die RGO uitvoert, kunt u per 7 mei 2007 terecht op www.senternovem.nl/rgo. Het e-mailadres ubr@senternovem.nl is niet meer actief. Bezoekers van de rgo-site kunnen per regeling de contactgegevens terugvinden.