Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 6 mei 2007

* FINALE KNVB-BEKER GOED VERLOPEN
De finalewedstrijd van de KNVB-BEKER tussen Ajax en AZ, die zondagmiddag in de Kuip werd gespeeld, is goed verlopen. De politie Rotterdam - Rijnmond is tevreden over de maatregelen die zijn genomen om deze belangrijke voetbalwedstrijd een veilig en sportief verloop te geven. De supportersscheiding heeft goed gefunctioneerd. De wedstrijd is door ongeveer 40.000 mensen bezocht. Bij het stadion arriveerden zondagmiddag vanuit Amsterdam 8 combitreinen en ongeveer 100 combibussen. Uit Alkmaar kwamen ongeveer 180 combibussen. Bij deze vervoersbewegingen hebben zich geen problemen voorgedaan, alleen werden in een trein uit Amsterdam tijdens de reis naar Rotterdam een paar ruiten vernield. In het centrum van Rotterdam was het in de middag gezellig druk en deden zich geen incidenten voor. Voor, tijdens en na de wedstrijd hebben zich rond het stadion geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. In totaal zijn er 16 mensen aangehouden voor o.a. dronkenschap, belediging, bezit en gooien vuurwerk, baldadigheid/vernieling en het niet voldoen aan bevel of vordering. Na de wedstrijd verliet iedereen op ordelijke wijze het stadion en vertrokken de Ajax- en AZ-supporters met het georganiseerde vervoer. (Stand van zaken 22.30 uur.)


* DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hielden in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige automobilist uit Polen aan. Surveillerend politiepersoneel zag op de Schenkelweg dat een auto met de rechterbanden in de berm reed. Tijdens de blaastest bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde (685 ug/l). Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.


* POLITIE CONTROLEERT NA KLACHTEN OMWONENDEN

HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district De Eilanden surveilleerden zondagochtend in de vroege ochtenduren op het Evertsenplein. Aanleiding was een aantal klachten de afgelopen periode over overlast. Politiemensen hoorden rond vier uur een 20-jarige Hellevoeter meerdere malen roepen en schreeuwen. Hij kreeg een bekeuring voor nachtrumoer. Een 22-jarige man uit Hellevoetsluis kreeg een bekeuring omdat de muziek in zijn auto hard aanstond. Nadat hij politiepersoneel beledigde, werd hij aangehouden. Hij werd heengezonden met twee processen-verbaal op zak, één voor nachtrumoer en één voor het verstoren van de openbare orde in kennelijke staat van dronkenschap. De rest van de groep waar de mannen deel van uitmaakten, werden weggestuurd. SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden arresteerden zaterdagavond een 28-jarige man uit Spijkenisse voor huiselijk geweld. De man kreeg rond middernacht een woordenwisseling met zijn 25-jarige vriendin en stompte haar in het gezicht. Dit gebeurde in een woning aan de Lenteakker. Het slachtoffer raakte gewond in haar gezicht.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA AUTO-INBRAAK

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster arresteerde zaterdagmiddag vier Rotterdammers van 16 en 17 jaar oud na een auto-inbraak. Getuigen meldden rond half vier dat vier jongens op de Veldstraat in geparkeerdstaande auto's keken en een ruit van een auto ingooiden. Diverse politie-eenheden stelden meteen een onderzoek in de omgeving in. Aan de hand van het opgegeven signalement hielden politiemensen twee verdachten aan op de Strevelsweg en de Ploegstraat. Op de Disselstraat werden de twee andere verdachten aangehouden. De politie trof tijdens de fouillering van de verdachten een autoradio aan. Het viertal is meegenomen naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BELEDIGING
HILLEGERSBERG - Politiepersoneel van het district Noord hield zaterdagochtend een 26-jarige man uit Rotterdam aan voor belediging. De Rotterdammer was eerder gearresteerd en verliet het politiebureau. Hij stak hierbij plotseling zijn middelvinger op naar politiemensen, kreeg van de agenten een waarschuwing en werd, nadat hij de politiemensen uitschold, weer aangehouden.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA VERNIELING IN METRO

Politiemensen van het district Oost hielden zaterdagavond vijf jongens uit Rotterdammer aan (13 en 14 jaar) voor openlijk geweld. Een metrobestuurder hoorde rond vier uur een aantal harde knallen in het metrotoestel bij Metrostation Graskruid en alarmeerde de politie. Ter plaatse bleek dat meerdere ruiten waren vernield. Drie jongens werden na verhoor heengezonden, zij hadden niets vernield. Tegen de twee andere jongens werd proces-verbaal opgemaakt.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA VERNIELEN ELEKTRICITEITSKASTJE

MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord arresteerden zaterdagavond vier minderjarige jongens na een vernieling op het Westeinde. Getuigen meldden rond acht uur dat een viertal jongens een elektriciteitskastje hadden vernield door er een pallet tegenaan te gooien. Hierdoor zat een aantal winkels zonder stroom. Politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en hield het viertal, dankzij aanwijzingen van getuigen, op de Dr Jan Schoutenlaan aan. De verdachten, drie jongens uit Maassluis van 14, 15 en 16 jaar oud en een 13-jarige jongen uit Zoetermeer, werden voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* MAN AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
Een 26-jarige Rotterdammer is zaterdagavond door politiemensen aangehouden voor huiselijk geweld in een woning aan het Palsterkamp.
De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld na een ruzie. De verdachte werd omstreeks tien uur in de woning aangehouden.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA DIEFSTAL SNORFIETS

BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid hebben zaterdagavond twee minderjarige Rotterdammers aangehouden na de diefstal van een snorfiets vanaf het Middeldijkerplein. Een getuige meldde de diefstal rond zeven uur en gaf de signalementen door. Na een onderzoek in de omgeving trof politiepersoneel op de Vrijenburgweg twee jongens van 16 en 17 jaar oud aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij waren in het bezit van de zojuist buitgemaakte snorfiets en werden aangehouden.

Uitgave zaterdag 5 mei 2007

* JONGEN LICHT GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAN-OUDE WESTEN- Een 12-jarige jongen raakte vrijdagavond gewond bij een aanrijding. De jongen was aan het spelen in de Bajonetstraat toen hij plotseling vanuit geparkeerd staande auto's de weg oprende. Een 56-jarige automobilist kon de jongen niet meer ontwijken, waarna de aanrijding ontstond. De jongen werd door ambulancepersoneel ter controle overgebracht naar het Erasmus MC, maar mocht later op de avond het ziekenhuis weer verlaten.


* VIJF KEER EEN BEKEURING VOOR BALDADIGHEID

MIDDELHARNIS- Politiemensen hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf verdachten aan voor vernieling. De vijf hadden rond drie uur met flink wat lawaai door een tuin gelopen, trokken aan bouwhekken bij het gemeentehuis en gooide afval tegen de muren. De vijf, afkomstig uit Sommelsdijk en Middelharnis en 20, 21, 22 en 26 jaar oud, werden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hier zijn ze later met een bekeuring voor baldadigheid weer heengezonden.


* JONGENS NAAR HALT VOOR BALDADIGHEID
STELLENDAM- Politiemensen hielden vrijdagavond vijf jongens aan voor baldadigheid. Rond half elf stelden zij na een melding een onderzoek in en zagen een groep van 15 jongeren bij het gebouwtje van de ijsclub aan de Brielsestraat staan. Het bleek dat daar al eerder was ingebroken en dat nu het gebouw met groene verf bekliederd werd. Vijf jongens, allemaal afkomstig uit Stellendam en 12, 13, 14, 16 en 17 jaar oud, hadden groene vingers. Zij werden door de politiemensen naar huis gebracht, waar hun ouders werd meegedeeld dat de jongens een HALT- verwijzing kregen.


* RIJBEWIJS KWIJT NA EEN DAG
RIDDERKERK- Politiemensen zagen vrijdagavond op de rijksweg A16 een auto rijden die opviel door zijn hoge snelheid. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Bergschenhoek, reed 158 km/u, waar 100 de maximaal toegestane snelheid is. Hij werd langs de kant van de weg gezet en daar bleek dat hij donderdag het roze papiertje had opgehaald. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* INBREKER OP ZOLDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-VREEWIJK- Politiemensen hielden zaterdag net na middernacht een inbreker aan. Rond half één bemerkte de bewoonster van een woning aan het Reigerpad dat er was ingebroken en dat de inbreker nog op zolder was. Zij alarmeerde direct de politie. Die hielden de man, een 30-jarige inwoner van Lunteren op zolder aan. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar hij werd ingesloten.


* AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA AANRIJDING MET ZWAAR LETSEL; POLITIE

ZOEKT GETUIGEN
De recherche van het district Oost is op zoek naar getuigen van een verlaten plaats ongeval op zondagavond 15 april op de Linker Rottekade. Het slachtoffer liep zware verwondingen op. Rond half twaalf reed een 31-jarige fietsster uit Rotterdam op het fietspad uit Rotterdam-Centrum in de richting van de Zaagmolenbrug. Ter hoogte van de Rubroekstraat werd zij frontaal aangereden door een tegemoetkomende auto die een andere auto inhaalde. Het slachtoffer raakte zwaar gewond aan onder meer haar benen met mogelijk blijvend letsel. De automobilist reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren of zich bekend te maken. De recherche van het district Oost heeft een onderzoek ingesteld naar dit verkeersmisdrijf en wil graag in contact komen met getuigen die de aanrijding hebben gezien of anderszins over informatie beschikken. Wellicht dat er kort na 15 april in uw omgeving een auto plotseling zwaar beschadigd was geraakt of dat iemand de auto in Rotterdam-Centrum heeft zien rijden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Oost via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL- Politiemensen hielden vrijdagmiddag een man aan voor huiselijk geweld. De man, een 28-jarige Capellenaar, had in een woning aan het Elisabeth Muscherf zijn 23-jarige broer geslagen en diverse spullen van zijn moeder vernield. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
HOEK VAN HOLLAND- Op de Koningin Emmaboulevard raakte vrijdagmiddag een 56-jarige vrouw uit Naaldwijk gewond aan haar been. De vrouw zat bij haar 82-jarige moeder in de auto, wilde mogelijk de auto verlaten, toen zij met haar been tussen de auto en een hoog trottoir terecht kwam. De bejaarde dame bleef door nog onbekende oorzaak gas geven en ramde nog twee geparkeerd staande auto's, voordat zij tot stilstand kwam. Het slachtoffer is met vermoedelijk zwaar beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis.


* MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING
VLAARDINGEN- Politiemensen hielden vrijdagavond een man aan voor bedreiging. Rond half elf kwam de melding dat er in de Handelstraat een vechtpartij zou zijn. Toen de politiemedewerkers daar aankwamen bleek het te gaan om een al langer durende onenigheid tussen buren, waarbij een van hen nu gedreigd had met een mes. De 63-jarige man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.


* LUCHTDRUKGEWEER IN BESLAG GENOMEN
VLAARDINGEN- Politiemensen namen vrijdagmiddag een luchtdrukgeweer in beslag. Rond half vier kwam de melding dat er iemand vanaf een balkon aan de Hofsingel op een boom schoot. De politiemensen stelden direct een onderzoek in en het bleek te gaan om een 42-jarige inwoner van Vlaardingen, die met een luchtdrukgeweer op een boom voor zijn woning had geschoten. De man deed vrijwillig afstand van het wapen, dit zal worden vernietigd.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
SCHIEDAM- Politiemensen troffen vrijdagavond een hennepkwekerij aan. Rond half acht stelden zij, na binnengekomen informatie een onderzoek in in een woning aan de Boerhaavelaan. In de woning troffen zij een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan, waar zo'n 900 planten hadden gestaan. Een en ander was recent geoogst. De apparatuur is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Eneco constateerde diefstal van stroom en doet hiervan aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


* MENSEN TE WATER
ROTTERDAM-NIEUWE WESTEN- Aan de Aelbrechtskade raakten in de nacht van vrijdag op zaterdag net na middernacht twee mensen te water. Een 27-jarige vrouw viel door nog onbekende oorzaak enkele meters lager in het water bij de Lage Erfbrug. De 25-jarige Rotterdammer die bij haar was, sprong haar achterna. Omstanders belden de hulpdiensten en hadden reddingsboeien in het water gegooid. De man wist op eigen gelegenheid uit het water te komen, de vrouw is door een politiemedewerker uit het water gehaald. Zowel de man als de vrouw zijn door ambulancepersoneel met lichte onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het Erasmus MC.


* WONINGINBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-ZUIDWIJK- De politie hield vrijdag rond het middaguur een inbreker aan. In een woning aan de Havikhorst overliep de zoon des huizes een inbreker en zette direct de achtervolging in en alarmeerde de politie. Die zagen op de Langenhorst een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij, een 40-jarige Schiedammer werd vervolgens aangehouden. Bij het fouilleren bleek de man zijn jaszakken vol met sieraden te hebben, afkomstig uit het huis. Daarnaast had hij een tas bij zich met daarin diverse apparatuur uit de woning. De Schiedammer is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.