Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van maandag 7 mei

Leeuwarden, 07-05-2007 o Politieberichten van zondag 6 mei 11.00 uur t/m maandag 7 mei 07.00 uur

Surhuizum: motorrijder gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft zaterdagmiddag een eenzijdig ongeval op It Langfal afgehandeld, waarbij 21-jarige motorrijder uit Surhuizum gewond raakte. Een deel van de weg was besmeurd en de motorrijder probeerde dit te omzeilen. Hierdoor verloor hij in een flauwe bocht de macht over het stuur en ging onderuit. Hij raakte een paaltje en schoof vervolgens met zijn motor in een greppel naast de weg. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Bijenhofstraat. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden drie mobiele telefoons, een geldbedrag en een portemonnee met daarin een paspoort, een identiteitsbewijs en twee bankpassen weggenomen.

Aldeboarn: snelheidscontrole
De politie heeft zondagmiddag naar aanleiding van klachten van omwonenden van 13.30 uur tot 19.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Easterboarn. Op deze weg is 80 kilometer per uur toegestaan. Tijdens de radarcontrole passeerden 823 voertuigen, waarvan er 144 te snel reden. Een motorrijder passeerde de controle met maar liefst 142 kilometer per uur.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan van diefstal uit auto De politie heeft zondagmiddag op het Ruiterskwartier een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Een ooggetuige zag dat de Leeuwarder op het Beursplein een ruit van een auto vernielde en vervolgens een tas en een jas wegnam. De getuige waarschuwde via 1-1-2 de politie. Omdat de politie beschikte over een goed signalement kon na een korte zoekslag de verdachte op het Ruiterskwartier worden aangehouden. De Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Zowel de jas als de tas werden teruggevonden. De goederen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

Oosterwolde: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag op de Weperpolder het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit Oosterwolde ingevorderd. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 135 kilometer per uur, terwijl op deze weg 80 kilometer is toegestaan. Naast het invorderen van het rijbewijs werd er ook proces-verbaal opgemaakt.

Dokkum: politie houdt twee verdachten aan na diefstal gipsplaten De politie heeft zondagavond in de Boterstraat twee Dokkumers van 33 en 37 jaar aangehouden op verdenking van de diefstal van gipsplaten. Een ooggetuige had gezien dat het duo vanaf een bouwterrein op de Zuiderschans gipsplaten op een aanhangwagen aan het laden was. De getuige waarschuwde via 1-1-2 de politie. Na een korte zoektocht werden de twee verdachten aangetroffen op de Boterstraat. Ze waren op dat moment net bezig om de gipsplaten van de aanhanger te tillen. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten. De twee verdachten verklaarden dat ze de gipsplaten hadden meegenomen om zo te voorkomen dat ze door de regen beschadigd raakten. Namens het bouwbedrijf deed een 42-jarige inwoner van Dokkum aangifte.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan na vernieling bushokje De politie heeft zondagavond op de Groningerstraatweg een 26-jarige inwoner van Terhole aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje. Een ooggetuige zag dat de man het bushokje vernielde en waarschuwde via 1-1-2 de politie. Omdat de agenten beschikten over een goed signalement kon na een korte zoektocht de verdachte worden aangehouden. De man werd op de Nieuweburen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: man gestoken
De politie onderzoekt een steekpartij die zondagavond plaatsvond in De Tuinen. Een 34-jarige Leeuwarder liep daarbij letsel op, waarvoor hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. Korte tijd later hield de politie in een woning in Leeuwarden een 18-jarige Leeuwarder aan als verdachte van de steekpartij. Hij werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het slachtoffer kon, na met een ambulance naar het ziekenhuis te zijn gebracht en aldaar te zijn behandeld, weer naar huis. De politie onderzoekt de toedracht van en aanleiding voor dit misdrijf.

Dokkum: eenzijdig ongeval onder invloed
De politie onderzoekt een eenzijdig ongeval veroorzaakt door een onder invloed verkerende 28-jarige inwoner van de gemeente Ferwerderadiel. De man kwam zondagavond op de Lauwersseewei ondersteboven met zijn auto in een naast de weg gelegen sloot terecht. Hij verklaarde dat hij geschrokken was van een overstekende haas en daardoor de macht over stuur had verloren. Omdat de man gedronken had moest hij op het bureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 395 ug/l en het feit dat hij een beginnend bestuurder bleek te zijn, kreeg de man een rijverbod van vijf uur en werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: straatroof
De politie onderzoekt de beroving van een 51-jarige Leeuwarder zondagavond omstreeks 22.30 uur op het Reigerplein. De man werd toen hij een horecagelegenheid uit kwam door drie mannen beetgepakt en van zijn portemonnee, met daarin onder meer een bedrag van enkele euro's, beroofd. Daarna liepen de drie mannen weg. Het slachtoffer kon van de daders alleen zeggen dat ze een donkere huidskleur hadden.

Leeuwarden: inbraak in school
De politie onderzoekt een inbraak in een schoolgebouw aan de Esdoornstraat. Maandagochtend omstreeks 01.30 uur werd na een inbraakmelding geconstateerd dat onbekenden zich met geweld een toegang tot een lokaal hadden verschaft. Voor zover nu bekend werden vier computerkasten hadden weggenomen. De school moet nog aangifte doen.