Ingezonden persbericht


Persbericht, 7 mei 2007

Dit is een gezamenlijk persbericht van het BRICKS consortium en ICTRegie. Excuses als u dit bericht dubbel ontvangt.

Raadselachtige kaarten dagen middelbare scholieren uit

In speciale kaartenpanelen staan van 7 tot en met 20 mei 2007 op 650 middelbare scholen bijzondere puzzelansichtkaarten. Deze kaarten dagen middelbare scholieren uit om op een andere manier na te denken over wiskunde en informatica. Scholieren die het juiste antwoord inzenden maken kans op het winnen van populaire gadgets zoals iPods en de nieuwste breinbrekers.

Om de puzzelaars een eindje op weg te helpen, kunnen zij een bezoek brengen aan de speciale jongerensectie op www.bsik-bricks.nl/rekenmaar. Daar ontdekken ze waarom wetenschappelijk onderzoek zo belangrijk is en welke rol wiskunde en informatica in de maatschappij speelt. Tussen de regels door zijn hints te vinden die tot de goede oplossing van de puzzelkaarten leiden.

Vorig jaar won het BRICKS consortium (Basic Research in Informatics for Creating the Knowledge Society) de door SenterNovem georganiseerde Best of Bsik: the Battle. 'The Battle' heeft als doel jongeren enthousiast te maken voor onderzoek en innovatie en hen te stimuleren een bèta-profiel te kiezen.

Onder het motto 'Wiskunde en Informatica: Reken maar!' heeft BRICKS in samenwerking met ICTRegie, Platform Bèta Techniek en Pythagoras de puzzelkaartenactie ontwikkeld.

BRICKS is een onderzoeksconsortium van het Centrum voor Wiskunde en Informatica, NWO, TU Eindhoven, TU Delft, Universiteit Twente en Universiteit Utrecht.


---