Ingezonden persbericht


Persbericht

iTactic biedt groene ICT-beheerdiensten

~ organisatie helpt klanten milieubewust ondernemen ~

Eindhoven, 7 mei 2007 - ICT-dienstverlener iTactic biedt voortaan groene ICT-beheerdiensten aan. iTactic bemerkte dat veel van zijn klanten de capaciteit van de eigen hardware-omgeving niet volledig benutten. Hierdoor wordt onnodig veel stroom verbruikt. Tevens wordt er gebruik gemaakt van hardware die moeilijk recyclebaar is. Als oplossing voor deze extra belasting van het milieu biedt iTactic nu zijn gedeelde, milieuvriendelijke oplossingen aan.

Naast het aanbieden van groene stroom voor al zijn klanten, wil iTactic hiermee een extra stap zetten in de richting van milieubewust ondernemen. De ICT-dienstverlener biedt nu capaciteit die voor meerdere klanten inzetbaar is. Zo kan de totale capaciteit van de hardware efficiënt worden gebruikt waardoor er minder belasting is voor het milieu. Daarnaast wordt het stroomverbruik van de klant omlaag gebracht wat terug te zien is in de kosten. Voor de afnemer betekent het gebruik van de groene diensten geen extra kosten.

Naast het verantwoord ondernemen, heeft deze oplossing nog andere bijkomende voordelen. Denk aan de mogelijkheid voor het snel toevoegen van capaciteit, de zekerheid van beschikbaarheid van een datacenter en back-ups op andere lokaties. Daarnaast biedt de ICT-dienstverlener verschillende manieren om het netwerk te beveiligen om de beschikbaarheid en de veiligheid te waarborgen.

"Iedereen wordt zich steeds bewuster van het milieu. Wij vinden dat wij mee moeten helpen aan het behoud van onze planeet. Als we door het aanbieden van groene ICT-diensten een steentje bij kunnen dragen, doen wij dat natuurlijk graag. Daarnaast is het mooi dat wij ook onze klanten bewuster kunnen maken en op weg kunnen helpen naar maatschappelijk verantwoord ondernemen", aldus Jacq van Brussel, Manager Operations bij iTactic.

(279 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over iTactic

iTactic verzorgt ICT-beheer op afstand en geeft een nieuwe draai aan organisaties. iTactic neemt niet alleen delen of het geheel van het ICT-beheer van zijn relaties over, maar ook de zorg voor de continuïteit en performance. iTactic begrijpt dat ICT het ondernemerschap moet bevorderen en slechts een middel is waarmee het doel bereikt wordt. iTactic is een dynamische organisatie die ICT Outtasking diensten levert aan (middel)grote organisaties. Momenteel heeft de organisatie zo'n 120 medewerkers in dienst die werken vanuit vijf verschillende vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor en datacentrum zijn in Amsterdam. Daarnaast heeft iTactic vestigingen in Eindhoven, Goes, Rijswijk en Zwolle.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com