Politie Haaglanden

Persberichten 7 mei

Haaglanden, 07-05-2007

Inbrekers betrapt
Den Haag - Twee inbrekers zijn aan het eind van dit weekend tegen de lamp gelopen. Zondagmorgen 6 mei om 11.40 uur hielden politieagenten op de Timorstraat een man aan die vlak daarvoor op het balkon van een woning aan de Burgemeester Patijnlaan had gestaan en de woning trachtte binnen te komen. De 36-jarige Hagenaar werd geboeid naar het politiebureau afgevoerd. Hij bleek gesignaleerd te staan als veelpleger. De bewoners van een pand aan de Sumatrastraat hoorden maandagochtend omstreeks 4.00 uur gerommel aan hun voordeur. Toegesnelde politieagenten hielden een 48-jarige Hagenaar aan in de brandgang van het complex. De verdachte bleek uit een andere woning een portemonnee te hebben gestolen. Tevens troffen de agenten een mes aan bij de verdachte.

Verboden pitbull wordt agressief
Den Haag - Twee politieagenten op de fiets zagen op 6 mei om 21.15 uur bij het Hannemanplantsoen een pitbull voorbij rennen. De hond wilde een klein hondje aanvallen. De agenten hielden de 31-jarige eigenaar van de pitbull aan en namen de agressieve hond in beslag. De officier van justitie besluit wat er met de hond gaat gebeuren.

Onder invloed tegen het hek
Den Haag - Een getuige waarschuwde maandag 7 mei rond 02.00 uur de politie omdat hij had gezien hoe de bestuurder van een personenauto tegen een hek reed in de Kompasstraat en vervolgens doorreed in de richting van de Vissershavenstraat. Politieagenten zijn hierop naar de Vissershavenstraat gereden en troffen daar de auto aan. Naast de auto stonden een 19-jarige vrouw en een 21-jarige man, beiden afkomstig uit Dordrecht. Over en weer beweerden de twee dat de ander gereden zou hebben. Hierop zijn de man en de vrouw aangehouden. Bij een blaastest bleek dat zij beiden onder invloed van alcohol waren. Bovendien hadden zij geen rijbewijs. Het kentekenbewijs van de auto is in beslaggenomen, de politie onderzoekt nog wie de bestuurder van de auto was.

Politie controleert cafébezoekers na melding over vuurwapen Den Haag - Getuigen belden maandag 7 mei rond 1 uur 's nachts de politie nadat zij hadden gezien dat een man met een vuurwapen rondliep op de hoek van de Beeklaan en de Weimarstraat. Politieagenten gingen onmiddellijk ter plaatse en zagen daar voor een café een man rondlopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man schrok zichtbaar toen hij de politieauto zag en rende het café binnen. De politie stuurde hierop alle cafébezoekers een voor een naar buiten en fouilleerde hen. Hierbij werd het vuurwapen niet aangetroffen, wel is bij een van de cafébezoekers een verboden knipmes aangetroffen. Dit mes is in beslag genomen. Nadat alle bezoekers het café hadden verlaten, is het hele pand en het daarnaast gelegen pand doorzocht op een vuurwapen. Het wapen is niet gevonden.

Diefstal frituursnacks
Den Haag - Twee mannen bestelden zondag 6 mei rond 19.45 uur voor bijna 50 euro aan frituursnacks bij een snackbar aan de van Baerlestraat. Toen het eten in tasjes klaar stond achter de counter, bestelden de mannen nog iets. Dit lag niet in de vitrine. Op het moment dat de eigenaar dit in de voorraadkamer ging halen, renden de verdachten met de snacks de deur uit in de richting van de Pieter Langendijkstraat. Verdachte één droeg een soort diadeem en haar tot onder zijn oren in vlechtjes. Verdachte twee had kort geschoren haar. Was u getuige van dit incident? Of heeft u andere informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachten? Bel dan met politiebureau Zuiderpark via: 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Hoge boete
Voorburg Politieagenten controleerden zondag 6 mei rond 15.35 uur op de Parkweg een 44-jarige automobilist uit Argentinie die zonder gordel reed. De automobilist bleek ook niet verzekerd te zijn. De man kreeg een boete van 395 euro die hij, omdat hij niet in Nederland woont, direct moest betalen.

Ingevorderd rijbewijs
Voorburg Een 46-jarige Haagse bromfietser dacht op zondag 6 mei om 16.15 uur het ei van Columbus te hebben uitgevonden. Hij had een zelfgemaakte kentekenplaat op zijn bromfiets bevestigd en reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De politie kon beide overtredingen niet waarderen en maakte voor de twee feiten proces-verbaal op tegen de Hagenaar.

Twee jongens aangehouden voor mishandeling
Leidschendam Een opmerking over zijn jongere broertje door een 18-jarige Voorburger, schoot bij een 19-jarige Hagenaar in het verkeerde keelgat. Hij sloeg er op zondag 6 mei omstreeks 01.15 uur op de Damlaan direct op los en werd bijgestaan door een 20-jarige plaatsgenoot. Beide Haagse jongens werden aangehouden door de politie en kregen een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Maasdijk (Westland) - Politie Westland is op zoek naar getuigen van een aanrijding op donderdag 3 mei om 20.55 uur. Een 18-jarige vrouw reed op haar snorfiets over de Paralleweg van de Maasdijk in de richting van Maassluis. Ter hoogte van de Pettendijk werd zij van achteren aangereden door een onbekende personenauto. Het slachtoffer kwam met haar snorfiets ten val en raakte bewusteloos. Zij is kort opgenomen geweest in een ziekenhuis. De bestuurder van de auto reed door en heeft zich niet om het slachtoffer bekommerd. Het slachtoffer wist alleen te vertellen dat de man in een lichtkleurige personenauto reed. Heeft u de aanrijding zien gebeuren of heeft u informatie over de bestuurder van de auto? Belt u dan met de politie in het Westland via 0900-8844. Liever anoniem, dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verdachte heling fiets aangehouden
Delft - Een 21-jarige Rotterdammer werd maandagochtend 7 mei kort na middernacht aangehouden op de Van Leeuwenhoeksingel. De man fietste op een fiets waarvan na controle bleek dat deze in 2004 was gestolen. De man kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Onbeheerde rolstoel
Delft - Politieagenten troffen zondag 6 mei om 19.30 uur in de Willemstraat een onbeheerde rolstoel aan. Onbekend is van wie de rolstoel is. De agenten namen de rolstoel mee naar het bureau in afwachting van de rechtmatige eigenaar.