Gemeente Weert

7 mei 2007

VOORAANKONDIGING WEGWERKZAAMHEDEN

De gemeente Weert vernieuwt in de periode juni t/m half juli de asfaltverharding van de Kasteelsingel, Emmasingel, Wilhelminasingel, Langpoort, Bassin en gedeeltelijk de Beekstraat.

De werkzaamheden zijn het gevolg van slijtage van het asfalt. De oude versleten asfaltverharding en de wegmarkering wordt vernieuwd, waarbij de fietsstroken in geheel rood asfalt worden uitgevoerd.

Het is een flinke klus wat blijkt uit de volgende cijfers: In totaal wordt er circa 4.500 ton asfalt verwijderd en opnieuw aangebracht op een oppervlakte van circa 22.000 vierkante meter. De te verwijderen en aan te brengen nieuwe wegmarkering bestaat uit circa 6 km lengtemarkering en 300 vierkante meter overige markering.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden wordt er op koopavonden, zaterdagen en bij evenementen niet gewerkt. Er zijn dan dus géén wegafsluitingen. Op overige dagen is er minimaal éénrichtingsverkeer mogelijk op genoemde wegen. Aan de kruispunten zal alleen op zondagen gewerkt worden.

Parkeren
Door het werk gefaseerd uit te voeren, blijven de voorzieningen in en om het centrum bereikbaar. Dit zijn bijvoorbeeld de parkeergarages, grote parkeerplaatsen, openbare gebouwen en winkels. De parkeerstroken naast de rijbanen kunnen tijdens werkzaamheden ter plaatste niet gebruikt worden. De parkeervergunninghouders worden daarom verzocht hun voertuigen elders te plaatsen binnen de voor hen geldende zone. Zij worden hiervan per brief op de hoogte gebracht.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.102 LS


---- --