Ingezonden persbericht


Vanco levert wereldwijde netwerkverbindingen voor internationaal medisch-technologiebedrijf KCI

Flexibel en betaalbaar DSL-netwerk levert dezelfde topprestaties als kostbare MPLS-verbindingen

Schiphol-Rijk, 7 mei 2007 - Internationaal medisch-technologiebedrijf Kinetic Concepts, Inc. (KCI) selecteerde Virtual Network Operator (VNO) Vanco voor de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van zijn wereldwijde bedrijfsnetwerk. Vanco voorziet KCI van een Wide Area Network (WAN) op maat. Dit resulteert in een betaalbaar DSL-netwerk dat dezelfde topprestaties levert als kostbare MPLS-verbindingen. Daarbij beperkt het netwerk de latency van ERP-applicaties tot een minimum. Vanco bewijst hiermee dat deze voordelen niet alleen zijn weggelegd voor bedrijven die bereid zijn fors te investeren in een MPLS-netwerk.

Met het end-to-end bedrijfsnetwerk verbindt Vanco ongeveer honderd bedrijfsvestigingen binnen de KCI International-organisatie in achttien landen. Deze bedrijfslocaties bevinden zich onder andere in Canada, West-Europa, Zuid-Afrika, Azië en Australië. Doordat Vanco onafhankelijk is van carriers en providers, kan het een flexibele en schaalbare oplossing bieden tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Klanten hoeven geen extra hard- en software aan te schaffen wanneer ze hun dienstenpakket willen uitbreiden.

"Een goed functionerend bedrijfsnetwerk is voor een internationale organisatie als KCI extreem belangrijk. Vanwege de ontevredenheid over de prijs, kwaliteit en service van onze vorige netwerkprovider gingen we op zoek naar een nieuwe leverancier", zegt Frank Spithoven, Technology & Project Planning Manager bij KCI. "Wij kozen voor Vanco vanwege het kostenbesparende en zeer schaalbare aanbod. Met het flexibele DSL-netwerk van Vanco hopen we te profiteren van een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is de Virtual Network Operator onafhankelijk van nationale netwerkproviders en -carriers. Zo kan Vanco netwerkdiensten leveren, die met ons bedrijf meegroeien. Zodat onze ERP-applicaties altijd verzekerd zijn van optimale ondersteuning."

"Vanco sluit met providers en carriers altijd éénjarige contracten af. Zo kunnen we de netwerkoplossingen van onze klanten elk jaar aanpassen aan de veranderde bedrijfsbehoeften. Dit is de kern van het Active Negotiating Process - ANP - van Vanco. Daarbij berekenen we standaard zeventig procent van onze kostenbesparingen door aan de klant. Bovendien beschikken onze werknemers over uitstekende kennis van carriers, providers en door deze gebruikte technologie. Zodat we klanten naast het laagste tarief ook altijd optimale kwaliteit van netwerkdiensten kunnen bieden", zegt Bertil Holthuis, Managing Director Vanco Nederland. "Met KCI voegen we nu ook een medische gigant aan onze klantenlijst toe. Dit benadrukt nog maar eens dat Vanco alle internationale bedrijven in elke branche uitstekende netwerkconnectiviteit kan bieden."

###

Over Kinetic Concepts, Inc.
KCI is een internationaal medisch-technologiebedrijf dat een vooraanstaande positie inneemt op het gebied van geavanceerde wondbehandeling en therapeutische ligsystemen. Het bedrijf heeft wereldwijd vestigingen in achttien landen en in totaal 6.000 werknemers. Het hoofdkantoor van KCI is gevestigd in San Antonio in de Verenigde Staten. De KCI International-organisatie is gevestigd in Amsterdam. KCI ontwikkelt en fabriceert zijn producten in het Amerikaanse San Antonio en in Dorset in Groot-Brittannië. Daarbij heeft KCI honderd servicecentra en -depots op vijf continenten en naast de eigen vestigingen wereldwijd meer dan vijftig onafhankelijke distributeurs.

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is de enige wereldwijde Virtual Network Operator (VNO). Het door Vanco bedachte VNO-model is een eenvoudig inzetbare en flexibele sourcing-aanpak. Het bedrijf bezit zelf geen netwerkinfrastructuur, maar heeft op basis van 550 contracten met internationale en lokale carriers de beschikking over wereldwijde netwerkinfrastructuren. Vanco biedt zakelijke klanten (direct of via partners) kosteneffectieve, geoptimaliseerde en volledig beheerde netwerkoplossingen. In 230 verschillende landen maken de grootste internationale ondernemingen gebruik van deze strategische netwerkoplossingen. Klanten zijn bijvoorbeeld Accor Hotels, Avis Europe, British Airways, Ford Motor Company, IBM/Lloyds TSB, Siemens, SigmaKalon en Nutreco. Deze bedrijven beschikken over de grootste geografische dekking via één leverancier.