Ingezonden persbericht


Bierbrouwer Carlsberg verbetert applicatieprestaties en remote toegangsbeveiliging met Juniper Networks

Toegang tot Hyperion-applicatie 60 procent sneller

Schiphol-Rijk, 7 mei 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) heeft een overeenkomst gesloten met Carlsberg A/S, een van de grootste brouwerijen ter wereld. Carlsberg gaat de Juniper Networks DX-platforms inzetten voor het versnellen van datacenterapplicaties om zo de prestaties van zijn webgebaseerde Hyperion-applicatie te verbeteren. Daarnaast zorgen Secure Access (SA) SSL VPN-platforms voor wereldwijde remote toegang tot de applicatie. Deze platforms integreren naadloos met de DX-oplossingen.

Carlsberg, een van de bekendste biermerken ter wereld, zet Hyperion in voor gedetailleerde rapportages en analyses van de meer dan 70 vestigingen wereldwijd en voor de groepsdivisies. De applicatie wordt centraal gehost in het datacenter in Kopenhagen (Denemarken). De applicatieprestaties waren voor sommige gebruikers traag, met negatieve gevolgen voor de productiviteit en efficiëntie. Bovendien benaderen veel gebruikers Hyperion op afstand als ze onderweg zijn of thuis werken. Carlsberg moest dan ook eenvoudig te gebruiken zijn en veilige toegang bieden tot de vertrouwelijke applicatiedata.

"Uit een test met de DX-platforms bleek al snel dat we de toegang en downloadtijd van Hyperion konden verbeteren", zegt Niels Fabricius, Group Consolidation Manager bij Carlsberg Breweries. "Dankzij de brede inzet hebben we deze zaken met 60 procent verbeterd, onder andere door de verkeersstromen te optimaliseren. De implementatie van deze oplossing biedt Carlsberg dan ook grote voordelen, onder andere op het gebied van kosteneffectiviteit."

Het DX-platform wordt in het datacenter van Carlsberg ingezet voor load-balancing van inkomende verzoeken en om repeterende, CPU-intensieve taken af te handelen. Servers kunnen hierdoor efficiënter worden ingezet. Door webcontent dynamisch te comprimeren, verlaagt het DX-platform de hoeveelheid verkeer, waardoor de werking van Business Performance Management-platforms (BPM) zoals Hyperion wordt versneld. Carlsberg onderzoekt momenteel hoe andere applicaties presteren met het DX-platform van Juniper Networks.

Voor wereldwijde remote toegang tot Hyperion gebruikt Carlsberg de SSL VPN-appliances van Juniper Networks. Medewerkers kunnen hierdoor altijd en overal informatie benaderen via een apparaat met webtoegang. De SSL VPN-technologie ondersteunt browsergebaseerde veilige toegang via breedband, draadloos DSL en dial-up. Deze aanpak stelt mobiele gebruikers ook in staat om veilig toegang te krijgen tot systemen via eindpunten die niet tot het bedrijfsnetwerk behoren, waaronder bijvoorbeeld hotel-pc's. De Secure Access SSL VPN-oplossing stelt de gebruikersidentiteit vast, verifieert de veiligheid van het eindpunt en biedt toegang tot specifieke systemen op basis van gebruikersrechten.

"Webgebaseerde applicaties kunnen tien keer meer bandbreedte innemen dan client-server-applicaties. Dit leidt tot lagere prestaties voor remote gebruik via een Wide Area Network", zegt Gert-Jan Schenk, vicepresident Operations EMEA van Juniper Networks. "Daar komt bij dat webgebaseerde applicaties web- en applicatieservers in het datacenter belasten, waardoor de prestaties nog verder afnemen. Dankzij de combinatie tussen ons DX-platform en de SSL VPN-oplossing profiteert Carlsberg van snellere bedrijfskritische applicaties en een efficiënter webtoegang voor medewerkers."

Carlsberg
Carlsberg is een dynamische, internationale brouwer van bier en andere dranken. Het bedrijf heeft een breed merkportfolio, waartoe een van de bekendste biermerken ter wereld, Carlsberg, behoort. Carlsberg is met 30.000 medewerkers een van de grootste brouwerijgroepen ter wereld en levert zijn producten op meer dan 150 markten. Het bier, de frisdrank en de mineraalwaters van Carlsberg worden geproduceerd op 95 locaties in 50 landen. In 2006 produceerde het bedrijf 101 miljoen hectoliter bier, wat neerkomt op 83 miljoen flessen per dag. Daarnaast werd vorig jaar 20 miljoen hectoliter andere dranken geproduceerd.

Juniper Networks
Juniper Networks ontwikkelt specifieke IP-platforms met hoge prestatieniveaus. Klanten kunnen hiermee op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen vertrouwen op het Juniper-portfolio van netwerk-, beveiligings- en applicatieversnellingsoplossingen. Deze vormen een oplossing voor de meest complexe, snel veranderende problemen in de meest veeleisende netwerken.