Politie Hollands Midden

Datum: 7 mei 2007

Voorhout Aanrijding op de Loosterweg De politie heeft op zaterdag 5 mei, rond 19.50 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Loosterweg. Een 19 jarige vrouw uit Sassenheim reed in haar personenauto uit een uitrit van de Loosterweg. Zij zag bij het verlaten van de uitrit een auto die op de kruisende weg reed over het hoofd. De bestuurder van deze auto, een 22 jarige Voorhouter, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De twee auto's botsten, maar niemand raakte gewond.

Leiden Aanrijding bromfietser en automobilist Op zondag 6 mei, omstreeks 16.19 uur, reed een 23 jarige Leidenaar met zijn personenauto over de Kennedylaan te Leiden en reed in de richting van de Beethovenlaan. Een 16 jarige Leidenaar reed over de Kennedylaan. Bij hem achterop zat een 17 jarige Leidenaar. De bromfietser reed in dezelfde richting achter de personenauto. De personenauto wilde door middel van een bijzondere manoeuvre draaien om terecht te komen op het weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Hij overschreed hierbij een doorgetrokken streep en verleende geen voorrang aan de voor hem van achter naderende bromfietser. De bromfietser en zijn passagier kwamen ten val. De 17 jarige Leidenaar is met aangezichtletsel naar het LUMC overgebracht.

Gouda Steen gegooid naar treinen De politie van Gouda heeft zes jongens aangehouden in de leeftijd van 14 (3), 15 (2) en 16 jaar afkomstig uit Spijkenisse, Rotterdam, Wassenaar, Ouderkerk, Gouda en Leiden. De politie kreeg op zondag 6 mei, rond 14.30 uur, de melding dat er een steen was gegooid naar een voorbijrazende trein door een groep jongens op het station van Goverwelle. Door de steen is er mogelijk een ruit van de trein gesneuveld. Bij de aankomst van de politie renden de jongens weg in de richting van de Achterwillensebocht. Agenten zijn de jongens achterna gerend. Onderweg heeft een agent van een passant nog een fiets gevorderd om de jongens te achterhalen. De fiets is weer teruggegeven aan de eigenaar nadat de zes jongens gepakt waren. De jongens zijn op het politiebureau gehoord en hun ouders zijn door de politie ingelicht.

Gouda Aanhouding wegens openbare dronkenschap De politie heeft een 55 jarige man uit Moordrecht aangehouden wegens openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De politie kreeg op zaterdag 5 mei, rond 20.30 uur, de melding dat er een erg dronken man op het station lag. De agenten troffen inderdaad een dronken man aan in een bushokje. De man kon zich niet verstaanbaar maken en kon amper lopen. Hij werd gevraagd naar zijn identiteitsbewijs, maar kon deze niet tonen. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn roes heeft kunnen uitslapen. In zijn fouillering werden 5 zakjes wiet aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. De volgende ochtend is hij met een bekeuringen op zak naar huis gestuurd.

Gouda Aanhouding na slaan De politie heeft op zaterdag 5 mei, rond 23.15 uur, een 30 jarige Gouwenaar aangehouden nadat tegen hem aangifte was gedaan van mishandeling. Een 50 jarige vrouw uit Gouda deed aangifte nadat zij door hem in het gezicht was geslagen. De vrouw bemoeide zich met de verdachte, omdat hij op de Nieuwe Markt ruzie maakte met zijn vriendin. Zij had de verdachte zijn vriendin zien slaan en kwam tussen beiden. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich, een aantal agenten moest er aan te pas komen om hem te boeien. Zijn 24 jarige vriendin, eveneens uit Gouda, bemoeide zich met de aanhouding en sloeg hierbij een agent, zij werd ook aangehouden. Zij verklaart dat zij niet geslagen is, maar alleen maar een woordenwisseling had met haar vriend. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Gouda Aanhouding wegens huiselijk geweld De politie heeft op zondag 6 mei, rond 00.50 uur, een 34 jarige man uit Gouda in zijn woning (straatnaam wordt niet bekend gemaakt) aangehouden wegens het mishandelen van zijn vrouw. Zijn 28 jarige vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Het politiekorps Hollands Midden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties.

Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne "Nu is het genoeg" van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Inbraak in woning door hengelen In de nacht van vrijdag 4 mei is er ingebroken in een woning aan de Sterremos. Vermoedelijk zijn dader(s) de woning binnengedrongen via de inbrekerstechniek hengelen.. Uit de woning zijn onder andere drie tassen weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal.

Hengelen en flipperen Hengelen is de deur door de brievenbus heen open krijgen door gebruik te maken van een stuk ijzerdraad. Flipperen is een inbrekerstechniek waarmee de inbreker met een stukje plastic de schoot van het slot terugduwt waardoor de deur openvalt. Beiden technieken zijn niet toepasbaar wanneer de deur op slot gedraaid is middels een sleutel. De politie adviseert dan ook gebruik te maken van het 'nachtslot' als u de woning verlaat, ook al is het voor korte duur. Ook wanneer u 's nachts gaat slapen is het verstandig de deur met de sleutel op slot te draaien.

Reeuwijk Wielrenner gewond Een 49 jarige man uit Boskoop is op zondag 6 mei, rond 11.45 uur, op de Nieuwenbroeksedijk met zijn fiets gevallen nadat hij met zijn voorwiel het achterwiel van een andere wielrenner had geraakt. Hij was ten val gekomen, tezamen met nog een wielrenster. Zij liep schaafwonden op. De Boskoper is met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --