Saxion Hogescholen
BR>

ma 07 mei 2007

Doorstart luchthaven Twente haalbaar?

Op maandag 7 mei 2007 starten 220 eerstejaars studenten van de Saxion opleidingen accountancy, bedrijfseconomie en fiscale economie uit zowel Deventer als Enschede met een project dat zij uitvoeren voor de Gemeente Enschede en de Rabobank Enschede-Haaksbergen en de Rabobank Salland.

Het project omvat zowel de financiële als de maatschappelijke aspecten van een doorstart van de Luchthaven Twente. Vorig jaar hebben studenten van dezelfde opleidingen een onderzoek gedaan naar de vraag of de Rabobank al dan niet moest investeren in de Luchthaven Twente. Het eindoordeel was toen positief. Nu gaan de huidige eerstejaarsstudenten hier een vervolg aan geven. Centraal in het project staat de haalbaarheidsstudie die de Gemeente Enschede heeft laten uitvoeren. Studenten werken aan een kosten-/batenanalyse, een investeringsonderzoek, een financieringsonderzoek en een risicoanalyse. Daarnaast gaan studenten in discussie met zowel voor- als tegenstanders van het project.

Na acht weken rapporteren de studenten hun bevindingen aan zowel Rabobank als Gemeente Enschede.

Met deze vorm van adoptie van onderwijsblokken brengt Saxion haar studenten in een zo vroeg mogelijk stadium in contact met de beroepspraktijk. Hierdoor wordt het onderwijs voor studenten niet alleen aantrekkelijker gemaakt, ze leren ook daadwerkelijk functioneren in een team en in een bedrijf, waarbij vooral op aspecten als kennis, houding en gedrag wordt gestuurd.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------