Universiteit Maastricht

7 mei 2007
MKB-Portal wijst ondernemers de weg naar kennis Expertise Universiteit Maastricht makkelijk toegankelijk gemaakt voor Euregio

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in de Euregio kunnen vanaf nu eenvoudig toegang krijgen tot de wetenschappelijke expertise van de Universiteit Maastricht. Van marktonderzoek tot lezingen en van een business plan tot opleidingen in ondernemerschap; het MKB-Portal Universiteit Maastricht is een klantvriendelijk loket, waar ondernemers met alle vragen die buiten hun core-business liggen, terecht kunnen.

Zelfstandige ondernemers zijn vaak experts in hun vakgebied, die in hun onderneming daarnaast met tal van zaken geconfronteerd worden waar ze minder goed in thuis zijn. Bijvoorbeeld het uitvoeren van een imago-onderzoek, het maken van een business plan of een assessment om personeel te selecteren. De Universiteit Maastricht heeft bijna afgestudeerde studenten en medewerkers met uiteenlopende expertises. Het MKB-Portal Universiteit Maastricht brengt vraag naar academische kennis en aanbod samen.
Ondernemers die zich met hun vraag tot het MKB-Portal wenden, worden door de coördinator Claudia van Oppen in contact gebracht met UM-studenten (de kennispartners) of -medewerkers die voor een betaalbare prijs aan de slag gaan. Tot de kennispartners horen ook Integrand en UniPartners, organisaties die al langer onderzoeks- of stageopdrachten voor studenten regelen.
Martin Deguelle, directeur van ICT-dienstverlener Pro/Future, met vestigingen in Brunssum en Lanaken, maakt voor het doen van marktonderzoek al langer gebruik van UM-studenten. `Als MKB-ondernemer ben je toch een beetje alleen op de wereld. Het is fijn als je zaken die net buiten je core-business liggen, kunt toevertrouwen aan iemand anders. Het werken met studenten bevalt me heel goed. Het enthousiasme spat ervan af en ze leveren goed werk. Het is fijn dat er iemand met je meedenkt.' Hij denkt dat als ondernemers eenmaal de weg weten naar de universiteit, ze er veel baat bij kunnen hebben.
`En dat is precies de weg die we willen wijzen', zegt Ingrid Wijk, directeur van de faculteit economie en bedrijfskunde van de UM en een van de initiatiefnemers van het MKB-Portal. `Daarnaast willen we ook ondernemerschap in de Euregio stimuleren en bijdragen aan een positieve beeldvorming over ondernemerschap onder studenten.' Prominent in de entree van deze faculteit komt tot slot ook een `Wall of opportunities'; een digitale wand waarop bedrijven zich kunnen presenteren aan studenten en medewerkers.
Meer informatie over de diensten en mogelijkheden die het MKB-Portal biedt op www.unimaas.nl/mkbportal .

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Ingrid Wijk, tel. 043 3883850, e-mail I.Wijk@EFB.unimaas.nl De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.