Glasvezelnetwerk bedrijventerreinen Noord-Holland


07.05.2007 / 10:30 / Rubriek: Economie / Organisatie: Multikabel b.v.

Multikabel b.v.

Multikabel is gestart met de voorbereidingen voor het aanleggen van een hoogwaardig glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen in Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar en Hoofddorp. Het is de verwachting dat in de tweede helft van 2007 honderden ondernemingen op de bedrijventerreinen kunnen beschikken over een geavanceerde breedbandinfrastructuur ter ondersteuning van hun bedrijfsvoering. De dienst wordt aangeboden onder de naam City Access.

De City Access-aansluiting is een 100 Mbps glasvezelverbinding waarover internet en digitale telefonie wordt geboden. De verbinding kan opgewaardeerd worden naar maximaal 1 Gbps.

Multikabel legt de glasvezelnetwerken aan in de verwachting dat het aantal ondernemingen dat van het netwerk gebruik zal maken verder groeit. Er zijn geen investeringsrisicos voor de klanten van Multikabel. Ook de abonnementsvormen zijn flexibel.

City Access is beschikbaar in de varianten Easy, Advanced en Premium. Hierbij variëren de internetcapaciteit, het aantal telefoonlijnen en andere datadiensten via de glasvezelaansluiting.

Hiermee is het product bijzonder geschikt voor zowel het midden- en kleinbedrijf als grotere bedrijven met een veeleisende infrastructuur voor informatie- en dataverkeer.

In het Noorden, Oosten en Zuiden van Nederland is deze zakelijke dienstverlening al succesvol uitgerold door het zusterbedrijf van Multikabel voor de zakelijke mark: @Work. Er zijn inmiddels meer dan 25 City Access netwerken aangelegd. Met de introductie van City Access in Noord-Holland gaat de zakelijke dienstverlening van Multikabel vanaf nu verder onder de naam Multikabel @Work.

Over Multikabel
Het Noord-Hollandse Multikabel levert media- en communicatiediensten aan consumenten, bedrijven en instellingen binnen en buiten Noord-Holland. Multikabel levert aan 315.000 klanten radio- en televisieprogrammas via de kabel. Deze abonnees hebben tevens allemaal toegang tot het digitale televisiepakket. Multikabel heeft 80.000 consumenten die via Multikabel bellen en levert kabelinternet aan ruim 150.000 klanten, inclusief meer dan duizend bedrijven, instellingen en scholen. Multikabel is gevestigd in Alkmaar en is met ongeveer 400 medewerkers één van de grootste werkgevers in de regio.

EINDE BERICHT