Ballast Nedam

Persberichten

Tijdelijke en vaste parkeergarages St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

07 mei 2007

Om te voldoen aan de grote parkeerbehoefte bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, heeft Ballast Nedam van exploitant Q-park een contract gekregen voor het ontwerpen en bouwen van een nieuwe bovengrondse parkeergarage voor 1.450 auto's. De garage zal in het voorjaar van 2009 in gebruik worden genomen. Ondertussen lost Ballast Nedam het acute parkeerprobleem bij het ziekenhuis op met de installatie van een tijdelijke parkeergarage voor 500 auto's, op 'huur- en terugkoop' basis. De installatie hiervan zal half mei starten en de garage is in augustus 2007 operationeel.

De tijdelijke bovengrondse parkeergarage bestaat uit een stalen frame, ingevuld met dubbele T-liggers van prefab beton. Inclusief het maaiveld kan op de 4 bovenliggende verdiepingen worden geparkeerd. De vrije overspanning bedraagt 16 meter (kolomvrij).

De bouwsom voor de vaste garage bedraagt circa 13 miljoen euro. Ballast Nedam heeft voor de architectuur en de constructie De Jong, Gortemaker, Algra architecten en ingenieurs BV uit Rotterdam ingeschakeld.

Nadat de definitieve parkeergarage gerealiseerd is, zal Ballast Nedam de tijdelijke parkeergarage ontmantelen en elders in het land opnieuw plaatsen. De belangstelling voor deze tijdelijke parkeergarage op basis van 'huur- en terugkoop', is groot. Zo zijn ook tijdelijke parkeergarages in de Gemeente Zaanstad en bij het Medisch Centrum Slotervaart in Amsterdam geplaatst.

Het St. Antonius Ziekenhuis is de nummer 2 in de Elsevier-ranglijst van beste ziekenhuizen en nummer 3 in de AD Ziekenhuis Top 100, in Nederland. Met name de service aan bezoekers en patiënten staat zeer hoog in het vaandel. Dit is aanleiding om ook op het gebied van parkeren vlakbij de ingang van het ziekenhuis, de dienstverlening te verbeteren.