P E R S B E R I C H T

NETGEAR neemt Infrant Technologies over

RAID-gebaseerde NAS-producten voor MKB en thuisgebruikers maken opslagoplossingen compleet

Rotterdam, 7 mei 2007 - NETGEAR, leverancier van geavanceerde netwerkoplossingen, heeft overeenstemming bereikt met Infrant Technologies, Inc. over de overname van dit particuliere bedrijf. NETGEAR betaalt 60 miljoen dollar voor Infrant. Wanneer de gestelde targets worden gehaald, krijgen de aandeelhouders van Infrant in de eerste drie jaar na de overname tot 20 miljoen dollar extra uitgekeerd. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal worden afgerond.

Infrant, in maart 2001 opgericht in Californië, richt zich op de ontwikkeling van hoogstaande opslagtechnologieën voor kleine bedrijven en professionele thuisgebruikers. De NAS-producten (Network Attached Storage) uit de ReadyNAS-reeks werken op basis van RAID-dataprotectie (Reduntant Array of Independent Disks) voor eenvoudige, doeltreffende, intelligente en veilige opslag van belangrijke data. Het ReadyNAS-programma wordt aangedreven door Infrants eigen opslagprocessor voor netwerken, het op Linux-gebaseerde besturingssysteem RAIDiator en X-RAID, Infrants Expandable Protection-technologie waarop patent is aangevraagd. X-RAID zorgt voor automatische RAID-uitbreiding wanneer er schijven worden toegevoegd.

Stroomversnelling
"Deze aankoop past precies in de strategie van NETGEAR: ons productaanbod uitbreiden, de positie van het merk wereldwijd verstevigen en managementtalent toevoegen om ons bedrijf nog verder uit te bouwen," zegt NETGEAR-topman Patrick Lo. "De producten van Infrant maken ons huidige Storage Central-aanbod - met Storage Area Network-technologie van Zetera Corporation - volledig en brengen onze rol in de groeiende NAS-markt in een stroomversnelling. Het ReadyNAS-programma - met onder andere de EVA8000 Digital Entertainer HD die content van de pc, Internet en NAS-opslagapparaten naar de tv verzendt - completeert ons digitale home entertainment-aanbod."

"Aangezien er voortdurend wordt geïnvesteerd in het creëren, delen en veilig opslaan van digitale content, verwachten we dat de vraag naar Network Attached Storage zal blijven groeien," vervolgt Lo. "We hadden onze SC101 Storage Central SAN-producten al, maar met het aanbod van Infrant maken we ons aanbod aan veilige en rendabele opslagoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf compleet."

Met de overname van Infrant haalt NETGEAR niet alleen 34 werknemers binnen - waaronder 21 technische professionals - maar ook een schat aan technologieën, patenten-in-aanvraag en al dan niet in ontwikkeling zijnde kwaliteitsproducten. Het huidige Infrant-programma behelst ondermeer de ReadyNAS NV+ four-bay desktop en het ReadyNAS 1100 four-bay rackmountable chassissysteem. Verder zitten er voor het komende jaar volop producten in de pijpleiding. Het Infrant-team, dat zich volledig richt op hardware, software en technologieën voor opslagapparaten, betekent dan ook een waardevolle aanvulling voor NETGEAR.

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 100 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. In juni 2006 is Netgear voor het tweede achtereenvolgende jaar door Business Week opgenomen in de lijst 'Hot Growth 100' van de snelstgroeiende bedrijven in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl.