Ingezonden persbericht


Colubris levert Wi-Fi-oplossingen voor hypermoderne metrolijn van Siemens Transportation Systems op luchthaven Charles de Gaulle

Veilige, draadloze overdracht gegevens van videobewakingssysteem aan boord

Breda, 7 mei 2007 - WLAN-specialist Colubris Networks levert Wi-Fi-oplossingen voor de hypermoderne metrolijn van Siemens Transportation Systems op het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs (de CDGVAL). Siemens gebruikt de Colubris-oplossingen voor het veilig en draadloos doorsturen van de gegevens van videobewakingscamera's aan boord van de CDGVAL-wagons. Bovendien voorziet de Colubris-oplossing de Wi-Fi client van connectiviteit. Dit gebeurt bij verplaatsingen met snelheden tot 70 km per uur tussen de toegangspunten aan de rand van het spoor. Siemens Transportation Systems koos voor Colubris vanwege de betrouwbaarheid van de hardware en de bescherming tegen trillingen. Ook de mobiliteitsopties en 'fast roaming'-functionaliteit van de Colubris-oplossing speelden een belangrijke rol. Andere Siemens-teams gebruikten al eerder Colubris-oplossingen, onder andere in België voor internettoegang aan boord van de Thalys.

De hypermoderne metrolijn of 'CDGVAL' vervangt de busdiensten op Charles de Gaulle en verbindt de terminals, trein- en busstations en parkeerplaatsen met elkaar. De treinen rijden dag en nacht - tijdens piekuren elke vier minuten. Begin 2005 startten Colubris en Siemens met de ontwikkeling van het systeem dat de veiligheid van de passagiers moet waarborgen. De gegevens van de videobewaking worden over het gehele traject real-time doorgestuurd naar het controlecentrum via Wi-Fi bridges en naar de Colubris-ontvangers aan boord van de treinen. De Colubris-technologie biedt hoge prestatie- en betrouwbaarheidsniveaus, mede door de zeer snelle overschakelingen tussen de toegangspunten.

"De flexibiliteit van de Colubris-technici en de hoogwaardige kwaliteit van hun producten waren essentieel voor de succesvolle implementatie van dit innovatieve project", zegt Pascal Leboucher, van Siemens Transportation Systems. "Colubris heeft zich tot het uiterste ingespannen om te garanderen dat de producten voldoen aan de zware eisen voor de CDGVAL."

"Door onze ervaring in de transportsector en de betrouwbaarheid van onze technologie kunnen we uitstekend overweg met innovatieve projecten en complexe omgevingen", zegt Patrick Deroy, EMEA-verkoopdirecteur bij Colubris Networks.

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switching-systeem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.