KPN NV

Den Haag, 07-05-2007

Sympac breidt dekkingsgebied uit naar Zwitserland

KPN's Europese aanbieder van mobiele diensten, Sympac, heeft een overeenkomst gesloten met sunrise, een telecombedrijf in Zwitserland. Sympac biedt internationale bedrijven maatwerkoplossingen voor Europese mobiele communicatie en mogelijkheden voor strikte kostenbeheersing.

Sympac biedt haar diensten in Europa aan via haar eigen netwerk evenals de mobiele netwerken van partners die actief zijn in de belangrijkste Europese markten. Nu deze nieuwe overeenkomst met sunrise is gesloten, kan Sympac ook diensten leveren aan Zwitserland. Multinationals met kantoren in Zwitserland kunnen nu profiteren van Sympacs internationale aanbod.

Brian Stout, managing director van Sympac: "Met elke nieuwe aanvulling op ons dekkingsgebied kunnen we onze diensten naar onze internationaal opererende bedrijven uitbreiden. Ik ben verheugd over de overeenkomst met sunrise waardoor we onze diensten ook in Zwitserland kunnen aanbieden. We zijn blij dat we in Zwitserland met de volwaardige serviceprovider sunrise kunnen werken.

Jacques Hamers, Director Mobile Wholesale van sunrise: "We zijn blij dat een gerenommeerde klant als KPN's Sympac ervoor gekozen heeft om met sunrise in Zwitserland samen te werken. Door hun specifieke diensten voor multinationals, zal Sympac zeker meewerken aan het vergroten van het marktaandeel van het sunrise-netwerk."

Over Sympac
Sympac is de enige multinationale serviceprovider die in de grootste Europese landen dezelfde diensten en prijsstructuur levert. Sympac helpt bedrijven hun Europese mobiele communicatie te optimaliseren door hen maatwerkoplossingen te bieden. Bedrijven met 500 werknemers of meer kunnen hun eigen mix van mobiele spraak-, internet- en datacommunicatieoplossingen samenstellen, waaronder hardwareondersteuning en helpdeskdiensten. Sympac is de eerste Europese dienstenaanbieder met één contract, één aanspreekpunt en één factuur, waardoor bedrijven direct inzicht hebben in hun totale uitgaven. Dit biedt klanten de mogelijkheid om hun totale kosten voor mobiele communicatie te reduceren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.sympac.com.

Over sunrise
Sunrise is Zwitserlands meest succesvolle onafhankelijke telecomprovider. In totaal maken 2,2 miljoen klanten gebruik van de diensten van sunrise op het gebied van mobiele en vaste telecommunicatie en internet. Met haar hybride netwerk, gebaseerd op GPRS, EDGE, UMTS en HSDPA, levert sunrise glasheldere mobiele communicatiediensten aan meer dan 99% van de bevolking. Sunrise maakt overdrachtssnelheden tot 3,6 Mb/s mogelijk. Een krachtig glasvezelnetwerk met een totale lengte van meer dan 7.500 km maakt het mogelijk om een uitgebreide dekking voor hoogwaardige spraak- en datadiensten te bieden. Sunrise maakt deel uit van TDC Switzerland AG waarvan het aandelenkapitaal volledig in het bezit is van de TDC Group.