Politie Amsterdam-Amstelland



Voorbijganger ontdekt munitie en wapentuig in water Cacaohaven / Latexweg (07/05/07)

Zondagochtend 5 mei 2007 rond kwart voor elf alarmeerde een voorbijganger de politie toen hij in het water van de Cacaohaven munitie en wapentuig ontdekte. Politieduikers stelden later enkele patroonhouders, munitie en een automatisch vuurwapen veilig. De recherche van het KLPD heeft samen met een onderzoeksteam van Team Havens de wapenvondst in onderzoek.

Een in het havengebied werkzame voorbijganger zag in het water van de cacaohaven een aantal voorwerpen liggen die hij herkende als patroonhouders. De gealarmeerde politie schakelde direct politieduikers van het arrestatieteam van de politie Amsterdam-Amstelland in die de bodem afzochten. De duikers stelden meerdere soorten patroonhouders, enkele dozen met munitie en een automatisch wapen veilig. Naar de herkomst van het wapentuig is een onderzoek gestart.
Agressief tweetal (16 en 18 jaar) ingerekend na mishandeling en straatroof / Burgemeester de Vlugtlaan (07/05/07)

Zondagmiddag 7 mei 2007 rond vijf uur werden twee jongens gearresteerd nadat zij op het metrostation Burgemeester de Vlugtlaan een leeftijdgenoot hadden mishandeld. Het 16-jarige slachtoffer liep hierbij een fikse snee op in zijn voorhoofd en moest voor medische behandeling naar een ziekenhuis. Later bleek dat het vechtersduo mogelijk ook bij een straatroof van twee minderjarige knapen is betrokken. De verdachten konden in de omgeving van het metrostation worden ingerekend omdat de aangever en een getuige een goed signalement gaven. Het tweetal is ingesloten en in verzekering gesteld. De wijkteamrecherche van bureau Lodewijk van Deijsselstraat heeft de zaak in onderzoek.

Man neergeschoten na vechtpartij / Radioweg (07/05/07)

In de nacht van zondag 6 mei op maandag 7 mei 2007 rond drie uur werd nabij de Kruislaan een 26-jarige man aangetroffen die een schotwond had in zijn onderlichaam. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gestabiliseerd en naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand wordt omschreven als stabiel. De recherche van Bureau Opsporing district Oost heeft de zaak in onderzoek.

Politie en ambulance stelden in de omgeving van de Radioweg een onderzoek in na een 1-1-2 melding over een schietpartij. Op de kruising nabij de Kruislaan werd het slachtoffer met een 25-jarige vriend aangetroffen. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat zich enkele honderden meters verderop in een park een vechtpartij heeft voorgedaan. De politie trof er onder andere bloedsporen en munitie aan. Omdat de verklaringen niet klopten, er onduidelijk was wat zich heeft afgespeeld en hoeveel mensen er bij de vechtpartij betrokken waren werden het slachtoffer en de andere man gearresteerd wegens betrokkenheid bij een schietincident. De recherche sluit niet uit dat er mogelijk nog meer slachtoffers zijn. De Forensisch Technische Recherche heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht.