BMW Nederland


Tim Coronel en Ricardo v.d. Ende winnen in Samsung BMW 130i Cup

07.05.2007

Tim Coronel begon als klassementsaanvoerder aan de races van de Samsung BMW 130i Cup, verreden tijdens het WTCC-evenement op Circuit Park Zandvoort. Met een eerste en tweede plaats in de beide races bouwde hij zijn voorsprong verder uit. Ricardo van der Ende schreef de tweede race op zijn naam.

Tim Coronel vertrok tijdens de eerste race vanaf pole position. De klassementsaanvoerder zag in de beginfase kans om samen met zijn teamgenoot Bas Schothorst een kleine voorsprong op te bouwen. Na enkele ronden had onder anderen Jan Joris Verheul de aansluiting hervonden. "Het was heel glad op de baan. Ik remde voor de Tarzanbocht, daarbij ging ik dwars en verloor ik mijn voorsprong", aldus Tim, die de race toch won. Schothorst leek lange tijd tweede te worden, maar hij moest in de laatste ronde zijn meerdere erkennen in regerend kampioen Jan Joris Verheul. "Ik maakte zelf een foutje", gaf Bas toe." Hij moest genoegen nemen met de derde plaats.

Tim Coronel was zeer tevreden. "Dit is supergoed voor het kampioenschap." Dillon Koster eindigde als achtste, hij mocht dus de tweede race vanaf pole position beginnen. André de Vries was de snelste rijder in de BMW Drivers Trophy.

In de tweede race gebeurde er heel veel. Rory Bertram en Jan Joris Verheul werkten zich in de beginfase naar voren, komende vanaf de derde en zevende startplek. In de vijfde ronde raakten ze elkaar in de hitte van de strijd, wat voor Bertram en de vlak achter het duo rijdende Dillon Koster het einde van hun race betekende. Ricardo van der Ende profiteerde, hij nam de leiding over en won de race. Tim Coronel verruilde zijn achtste startplek voor de tweede (podium)plaats, voor de vanaf de elfde startpositie gekomen Donald Molenaar. "Ik ben hier vreselijk blij mee, na mijn crash tijdens de Paasraces", glunderde Ricardo. "In de eerste race was de afstelling van mijn auto niet goed, dat hebben we voorafgaande aan de tweede race met succes veranderd." "Ricardo en ik hebben geprofiteerd van alle commotie om ons heen", constateerde Coronel. Donald Molenaar legde de basis voor zijn podiumplek bij de start. "Ik kwam uitstekend weg en won gelijk zes plaatsen." Deze keer won Mickey Bertram de strijd om de BMW Drivers Trophy.

Uitslag: Race 1: 1. Tim Coronel (Huizen), 10 ronden in 19:30.061; 2. Jan Joris Verheul (Dordrecht), op 0.461; 3. Bas Schothorst (Amsterdam), op 0.916; 4. Ricardo van der Ende (Poeldijk), op 1.591; 5. Allard Kalff (Zandvoort), op 6.578; 6. Rory Bertram (Loosdrecht), op 10.796. Race 2: 1.Van der Ende, 16 ronden in 31:10.350; 2. Coronel, op 6.038; 3. Donald Molenaar, op 7.227; 4. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout), op 14.708; 5. Kalff, op 18.844; 6. Marc Koster, op 19.178. Tussenstand na vier races: 1. Coronel 36; 2. Van der Ende 23; 3. Bleekemolen 17; 4. Schothorst 15; 5. Marc Koster 13; 6. Dillon Koster 11. Uitslag BMW Drivers Trophy: Race 1: 1. André de Vries (Oranjewoud); 2. Mickey Bertram (Loosdrecht); 3. Bernhard van Oranje. Race 2: 1. Mickey Bertram; 2. Nick Bleekemolen (Callantsoog); 3. Bernhard van Oranje.