Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van maandag 7 mei 2007

Resultaten verkeersinformatie-enquête

Het Vlaams Verkeerscentrum maakt vandaag de resultaten van zijn eerste Verkeersinformatie-enquête bekend. Via de eigen site www.verkeerscentrum.be (http://www.verkeerscentrum.be/) werd gepeild naar het profiel en de behoeften van de snelweggebruiker op vlak van verkeersinformatie.

De belangrijkste conclusies zijn:


1) De vooropgestelde doelstellingen van de enquête werden bereikt. We hebben een duidelijk beeld van de snelweggebruikers die onze website bezoeken. We hebben kunnen achterhalen wat de weggebruiker van verkeersinformatie verwacht.


2) Zowel de website als de Spitsmailservice van het Verkeerscentrum vervult een belangrijke rol als pre-tripverkeersinformatiekanaal. Uit de enquête blijkt namelijk dat pre-tripinformatie effect heeft op het verplaatsingsgedrag van weggebruikers: veel mensen passen immers soms op basis van die informatie hun route of vertrektijdstip aan.


3) Er is nog ruimte voor verbetering.

Om onze dienstverlening te verbeteren, zullen we op basis van de resultaten en suggesties uit de enquête een toekomstplan opstellen.

De uitgebreide enquêteresultaten zijn terug te vinden op de website www.verkeerscentrum.be (http://www.verkeerscentrum.be/).

De enquête liep van 22 januari tot 26 februari 2007. 3258 mensen namen eraan deel, van wie 2668 de vragenlijst volledig hebben ingevuld. Deze verkeersinformatie-enquête is de eerste stap naar een dienstverlening die is afgestemd op de behoeften van de weggebruiker.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Mevr. Mieke Van Grimberge, Departement Mobiliteit en Openbare Werken, Afdeling Vlaams Verkeerscentrum Tel: 03 443 62 99
Email: mieke.vangrimberge@mow.vlaanderen.be

Lees meer op: http://publicatie-62.vlaanderen.be/servlet/Satellite?pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht&cid=1178510409871