Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 mei 2007

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Nijverdal

Twee personen zijn aangehouden ter zake openlijke geweldpleging, een derde persoon werd met hoofdletsel overgebracht naar hert ziekenhuis in Almelo, waar hij is opgenomen. Aanleiding van de aanhoudingen is het feit dat er zondagavond 6 mei rond 20.50 uur melding werd gedaan van een vechtpartij in een woning aan de Straussstraat in Nijverdal. Ter plaatste werden de politiemensen aangesproken en werd verteld dat er in de woning iemand ernstig mishandeld was. Op datzelfde moment kwam een man, naar later bleek een 29-jarige Ommenaar, uit de woning gelopen die een behoorlijk bebloed gezicht had. Hij vertelde de politiemensen dat hij in de woning met een vuurwapen op zijn hoofd was geslagen en dat hij ook met het wapen was bedreigd. De politiemensen hebben toen via de luidspreker op het dak van de surveillanceauto de personen die zich nog in de woning bevonden, gevorderd naar buiten te komen. Na een tweetal vorderingen kwamen twee mannen naar buiten lopen, twee Nijverdallers van 38 en 47 jaar. De laatste overhandigde de politiemensen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Beiden zijn ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten. In de loop van maandag de 7e mei zijn de twee voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 29-jarige Ommenaar is met behoorlijk hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest, wat zich in de woning heeft afgespeeld en een ieders rol daarin. De 42-jarige bewoonster van de woning aan de Straussstraat heeft ondertussen aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. (07-059037)

Eenzijdige aanrijding met letsel

Almelo

Door nog onbekende oorzaak raakte een 41-jarige automobilist uit Vroomshoop maandagmorgen 7 mei om ongeveer 01.45 uur op de Oosterweilandweg in Almelo van de weg en werd gewond. Hij is met onbekend letsel door ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Uit een eerste onderzoek is komen vast te staan dat de 41-jarige over de Oosterweilandweg reed uit de richting van Vriezenveen. Om nog onduidelijke reden raakte hij in de rechter berm, schampte daarbij een boom en kwam in de berm tot stilstand. De auto is afgesleept.
(07-059072)

Vier rijbewijzen ingevorderd na te hoge snelheid

Bornerbroek

Een viertal automobilisten hebben zondagmiddag hun rijbewijs in moeten leveren omdat de snelheid waarmee ze reden meer als 50 kilometer boven de toegestane snelheid van 70 kilometer lag. Tussen 13.15 en 15.00 uur werd gecontroleerd op de A35 bij Bornerbroek, daar waar wegwerkzaamheden plaatsvinden en de toegestane snelheid is teruggebracht van 120 naar 70 kilometer per uur. De vier die hun rijbewijs konden inleveren zijn een 26-jarige man uit Den Dungen, hij reed met een snelheid van 134 kilometer, een 20-jarige mevrouw uit Manderveen, zij reed 121 kilometer, een 24-jarige automobilist uit Almelo die 125 kilometer reed en een 20-jarige man, ook uit Almelo, waarvan de snelheid 121 kilometer bedroeg. De laatste bleek bovendien alcoholische versnaperingen tot zich te hebben genomen en de ademanalyse aan het bureau wees 0,35 promille uit. Omdat de 20-jarige een zogenaamde beginnend bestuurder is, en de grens voor een proces-verbaal dan bij 0,2 promille ligt, wordt er tegen hem ook hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding bij poging woninginbraak

Oldenzaal

Een 30-jarige Oldenzaler werd zondagmorgen 6 mei om ongeveer 11.10 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij bij een woning aan de Burgemeester Wallerstraat in zijn woonplaats gepoogd heeft in te breken. Rond 11 uur werd gemeld dat er een man achter de woning was gesignaleerd die daar niet thuishoorde. Bij controle werd de 30-jarige aangetroffen en aangehouden. De achterdeur was reeds opengebroken en de man was in het bezit van een tweetal schroevendraaiers die vermoedelijk zijn gebruikt bij de poging tot inbraak. De 30-jarige is in de loop van de zondag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De bewoners van de woning waren op het moment van de poging niet aanwezig. Zij hebben ondertussen aangifte gedaan. (07-058891)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Enschede

Een 48-jarige automobiliste uit Enschede werd zondagavond 6 mei rond 18.00 uur gecontroleerd op de Neptunusstraat in haar woonplaats. Haar rijgedrag was opgevallen en bij controle bleek ze behoorlijk aan bachus te hebben geofferd. Zij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.45 promille uit. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-059003)

104 kilometer waar 50 is toegestaan

Enschede

Zondagavond 6 mei om ongeveer 20.50 uur werd op de Euregioweg in Enschede geconstateerd dat een 21-jarige automobilist uit Enschede met een snelheid van 104 kilometer reed. Op de Euregioweg is 50 toegestaan en het rijbewijs van de 21-jarige is dan ook ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-059041)

Oplichter aangehouden

Enschede

Een 42-jarige man uit Hellendoorn is zondagmiddag 6 mei om ongeveer 17 uur in Enschede aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een tweetal bedrijven te hebben opgelicht. In de loop van de middag kwam een melding dat een man bij een tankstation aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede een zielig verhaal had opgehangen en op deze manier geld te leen had gekregen van de eigenaar. Hij had daarbij verteld dat hij het geld even nodig had en het na een halfuurtje terug zou betalen. Hierbij had hij, naar bleek later, een valse naam opgegeven. Uit een eerste onderzoek bleek dat bij een videotheek in de buurt hetzelfde was gebeurd. Ook hier had de man geld te leen gekregen maar was ook hier zijn afspraken niet nagekomen. Al snel werd duidelijk dat de 42-jarige man uit Hellendoorn als verdachte kon worden gezien en met toestemming van de officier van justitie is hij dan ook aangehouden in een woning aan de Alleeweg in Enschede, waar hij bij een kennis verbleef. Hij is in de loop van de zondagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Er wordt niet uitgesloten dat de 42-jarige van meerdere van dergelijke feiten kan worden verdacht. (07-058943)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --