Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort in C

Amersfoort, mei 2007

Amersfoortse kunstenaars komen Museum Flehite te hulp

Tientallen kunstenaars schenken kunstwerken aan Museum Flehite ten behoeve van een benefietveiling. Armando, Piet Schopping, Bob Negrijn, Kees Verwey, Caroline Eier, L'Hoest, Knikov, Ellen Faber, Qassim en andere Amersfoortse kunstenaars stellen belangeloos werken voor de veiling ter beschikking. De opbrengst van de veiling is bestemd voor de schoonmaak van de historische en culturele collectie in Museum Flehite.

De kunstwerken worden per opbod geveild op zaterdag 2 juni, vanaf 16.00 uur in het Berghotel. De veiling staat onder leiding van de bekende Amsterdamse veilingmeester Jan Pieter Glerum. De kunstwerken zijn voor te bezichtigen in Rietveldpaviljoen De Zonnehof van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei. De kijkdagen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Bij de veiling wordt een veilingboekje uitgebracht dat tevens toegangsbewijs is. De boekjes zijn verkrijgbaar voor ¤ 5,- in De Zonnehof tijdens de kijkdagen en voorafgaand aan de veiling in het Berghotel.

Op 16 maart werd bekend dat de collectie is besmet met asbestdeeltjes. Op 7 mei wordt gestart met de schoonmaak die wekenlang gaat duren. De schoonmaakwerkzaamheden worden verricht door een gespecialiseerde bedrijf, onder toezicht van de conservatoren en de restaurator van het museum. De kosten van deze grootschalige schoonmaak bedragen circa ¤ 200.000. Zowel de kunstenaars als de veilingmeester en het Berghotel hebben belangeloos hun medewerking aan de veiling toegezegd.

//////////////////////// EINDE BERICHT ///////////////////////////