Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - 7 mei 2007

Netwerk Oude Muziek verdwijnt

Seizoen Organisatie Oude Muziek verder onder naam oudemuziek 07/08

Een nieuw seizoen onder een nieuwe naam: oudemuziek 07/08, maar uiteraard wél met de vertrouwde kwaliteit. Sterker nog: in het programma is geprobeerd om de banden met het Festival Oude Muziek Utrecht nog steviger te benadrukken. Wat daar aan ontdekkingen voorbijkomt, willen we ook de rest van het land niet onthouden. Daarom maakt u dit seizoen kennis met bijvoorbeeld Ensemble Quintus (barokrepertoire voor onder meer sopraan en trompet), Compagnie Bischoff (Monteverdi, De Wert, Willaert) en Cappella Artemisia (muziek uit 17de-eeuwse Italiaanse vrouwenkloosters). Het jeugdig klavecinistisch supertalent Diego Ares komt Bachs Goldbergvariaties spelen.

Maar ook gevestigde namen maken hun opwachting, zoals Sequentia met fragmenten uit de Edda en Beowulf, La Risonanza en Emanuela Galli met vroege Italiaanse cantates van Händel, The Rare Fruits Council met Zuid-Amerikaanse barokmuziek en Klaus Mertens met Schuberts Winterreise. Voelt u meer voor Engelse consortmuziek, motetten van Couperin en Clerambault, polyfonie uit de 10de eeuw, strijkkwintetten van Boccherini of smakelijke liedjes van Jacob Cats? Ook dat zit in het programma, net als traditionele muziek uit Georgië door het jonge ensemble Zedashe, en laat-18de-eeuwse muziek met in de hoofdrol altvioliste Antoinette Lohmann.

oudemuziek 07/08 in cijfers
Het seizoen oudemuziek speelt zich af van 18 oktober 2007 tot 18 mei 2008. 18 ensembles en solisten verzorgen 103 concerten in 28 steden en dorpen in Nederland en 2 steden in Vlaanderen. Ten opzichte van vorig seizoen vervallen twee concertlocaties (namelijk 's-Hertogenbosch en Groningen), maar daar staan een aantal nieuwe locaties tegenover: in het noorden van het land komen er concerten in Vries (Dorpskerk), Eelde (Museum Vosbergen) en Leeuwarden (Waalse Kerk), in het midden van het land wordt Ammerzoden (Slot Ammersoyen) toegevoegd, terwijl in het zuiden de concerten definitief ook gaan plaatsvinden in Middelburg (Doopsgezinden Kerk) en Limbricht (St. Salviuskerkje). De concertserie in samenwerking met Vredenburg Utrecht wordt verplaatst naar Vredenburg Leeuwenbergh aan het Servaasbolwerk.

Het complete programma van het oudemuziek 07/08 is te vinden op www.oudemuziek.nl. De seizoensbrochure is telefonisch te bestellen via 030 2329000.

__________________
voor de redactie (maar even belangrijk)

Een lage-resolutieversie van de brochure is te downloaden via deze link (3,5 MB). De laatste drie concertseries van het Netwerk Oude Muziek staan ook nog voor de deur: Me Naiset & Toorama (8-20 mei), Rosa Dominguez & Mike Fentross (9-20 mei) en Ton Koopman op orgel (31 mei-28 juni).

Vooraankondiging: op 1 juni bent u van harte uitgenodigd voor een persconferentie over het komende Festival Oude Muziek Utrecht, waarbij onder meer artist in residence Ton Koopman aan het woord zal komen. Aansluitend kunt u zijn orgelconcert bijwonen. Een en ander zal plaatsvinden in de Waalse Kerk in Amsterdam; een uitnodiging ontvangt u binnenkort.

Met een hartelijke groet,

Albert Edelman
pers & publiciteit


Organisatie Oude Muziek
Postbus 19267 | NL-3501 DG Utrecht
T 030 23 29 000 | F 030 23 29 001
E a.edelman@oudemuziek.nl | W www.oudemuziek.nl Skype: albertedelman