Gemeente Heerlen

Heerlen krijgt een veldtechnicus archeologie

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 1 mei is de raad akkoord gegaan met een voorstel van het college om een veldtechnicus archeologie aan te stellen voor de duur van twee jaar. Daarna jaar wordt bekeken of het mogelijk een archeologische dienst op te zetten in Parkstad Limburg verband.

Op dit moment is er in Heerlen geen toezicht op archeologie. Bij werkzaamheden in het veld kan het dus gebeuren dat archeologisch waardevolle zaken verloren gaan of 'per ongeluk' over het hoofd worden gezien. De veldtechnicus heeft tot taak het uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden voor archeologisch onderzoek en is ook verantwoordelijk voor de controle op de dagelijkse gang van zaken bij de uitvoering van archeologische onderzoeken op locatie.

De raad wilde ook weten hoe de stand van zaken is met het onderzoek naar het toonbaar maken van de oude stadswal op het Pancratiusplein. De wethouder beloofde om de bouwvergunning hiervoor aan de raad toe te sturen, vóór de eerstvolgende vergadering van dinsdag 12 juni.

HEERLEN, 7 mei 2007
Bureau Griffie
Monique Leurs
(045) 560 43 67
06 - 53504588
m.leurs@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --